Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nolina - škůdce - jak na něj

Od: andy2* odpovědí: 4 změna:

Mám půl roku nolinu (sloní nohu) a teď se mi na ní objevil škůdce (viz obrázek). Neporadil by, prosím, někdo, jak se jej zbavit? Na jiných květinách se neobjevil. S díky Andrea E.

Nolina - škůdce - jak na něj

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pravděpodobně je rostlina napadena vlnatkou. Ošetřete ji BIOOLem a pro jistotu také PREVICURem.

lm®
hodnocení

0x

Taky se mi párkrát objevil tento škůdce,on si vybere jen některé rostliny,ostatních si nevšímá.Vypadá jako chomáčky vaty,že?Nevím,zda se tak jmenuje,ale já mu říkám vačnatec.Květinu celou umývám vodou s jarem nebo s trochou šamponu,nechám třeba celý den působit tento "potah" na rostlině,aby škůdci přestala chutnat a po té osprchuji vlažnou vodou.Někdy je třeba postup opakovat.Většinou to zabralo.

andy2*
hodnocení

Děkuji vám moc za rady. :) Pěkný den. Andrea E.

ludmila*
hodnocení

0x
Dobrý den.Aj ja som mala tohto škodcu na niekoľkých rastlinách a žiadny postrek nepomáhal. Priateľka mi poradila, aby som rastlinu postriekala Difusilom- je to postrek na psov a mačky,na ničenie blch a iných parazitov. Veľmi som tomu neverila, ale skúsila som to a nestačila som sa čudovať.Po postriekaní škodca zmizol.Teraz,ked sa taký škodca objaví, postriekam ho týmto prípravkom a mám aspon na niekolko mesiacov pokoj.Ak treba, postrek zopakujem. Prajem veľa úspechov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]