Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj
přesně toto se mi stalo na letošních rajčatech, vysadila jsem semenáčky (doma vypěstované ze semínek, některé z loňska, některé letos koupené) po jednom do kelímků (400-500ml) - více druhů - a dala jsem je na parapet do obýváku. Na okně bylo asi 25 kelímků...všechny do jednoho vypadaly po měsíci takto! Dle mého, že se jednalo o více druhů, to muselo být použitou půdou. Byl to normální substrát Univerzal pro pokojové květiny a zeleninu. Žádné mšice, svilušky, cokoliv jem nenašla. Všechny jsem vyhodila a 4 (keříčkové) si nechala na balkoně a zasadila do truhlíků. Dám jim ještě šanci, jinak vypadají skvěle a už začínají kvést. (Na zahradu jsem dostala jiné rajčata posbíraná od známych). Pěstuji rajčata asi 5 rok, nic jsem nedělala jinak, tak to nechápu!
Kdo mi poradí co může být s rajčaty, které jsem vysadila do skleníku ze svých doma vypěstovaných. Sazenice byly krásné pevné. Nyní na vrcholcích rajčat rostou zkroucené listy do kuliček, u některých dokonce jakoby vršek úplně zmizel. Evidentně nerostou. Co o může být za chorobu? Má s tím někdo zkušenost a hlavně jak zachránit. Rozloupla jsem smotané kuličky ,ale žádné mšice nebo něco podobného jsem tam nenašla. Tak nevím co s tím.Děkuji za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.