Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muchovník nekvete

Od: nov odpovědí: 9 změna:

Zdravím, na podzim 2019 jsem zasadila 3 Muchovníky (Lamarckův), letos poprvé jeden vykvetl, zbylé dva ne. Podmínky mají stejné. Čím to může být? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Stromek nebo keř? Keře kvetou dřív. Mně i v květináči na balkoně. Počkala bych ještě rok.

A počítejte s ptáky, i ten balkonovej jsem musela překrýt sítí /tou s menšími oky/

nov
hodnocení

Díky, je možné, že ty dva nekvetoucí jsou stromkové a ten kvetoucí je keř. Jsou z e-shopu. Mám je na okrasu, klidně ať si plody ptáčci ozobou. Když zbyde i na mě, ráda ochutnám.

liska5

Když je to tak, tak je to v pohodě. Květenství jsou bílé až vanilkové střapce. Ale muchovník je zdobný hlavně svým listem. Nejdřív typickou ojíněnou norskou zelení a k podzimu do oranžova nebo do vínova. A co je dobré, že se dá dobře střihat a tvarovat a netrpí na choroby. Chuťově taková mdlejší borůvka, často sladší. Dozrává ve střapci postupně a hlavně v době, kdy ještě není jiné ovoce.

hodnocení

2x

Dejte jim ještě čas. Nestříhejte je a vydržte další rok. Ono těch 80cm je takové hraniční.

Náš keř má asi 2m na výšku a myslím, že by rostl i výše. :)

terky
hodnocení

0x

Jak je muchovník starý?

nov
hodnocení

Stromek byl vysoký asi 80 cm.

nov
hodnocení

Při sázení v r. 2019.

majcik

Mě kvetl až třetím rokem. Tak vydržte.

nov

Letos dva stromky jsou napadeny padlím, třetí je zatím zdravý. Jsou od sebe vzdáleny asi 1,5 m. Nemám ty dva napadené raději úplně odstranit? Děkuji za radu zkušeným zahrádkářům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]