Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na podzim 2019 jsem zasadila 3 Muchovníky (Lamarckův), letos poprvé jeden vykvetl, zbylé dva ne. Podmínky mají stejné. Čím to může být? Děkuji.
Stromek nebo keř? Keře kvetou dřív. Mně i v květináči na balkoně. Počkala bych ještě rok.
A počítejte s ptáky, i ten balkonovej jsem musela překrýt sítí /tou s menšími oky/
Díky, je možné, že ty dva nekvetoucí jsou stromkové a ten kvetoucí je keř. Jsou z e-shopu. Mám je na okrasu, klidně ať si plody ptáčci ozobou. Když zbyde i na mě, ráda ochutnám.
Když je to tak, tak je to v pohodě. Květenství jsou bílé až vanilkové střapce. Ale muchovník je zdobný hlavně svým listem. Nejdřív typickou ojíněnou norskou zelení a k podzimu do oranžova nebo do vínova. A co je dobré, že se dá dobře střihat a tvarovat a netrpí na choroby. Chuťově taková mdlejší borůvka, často sladší. Dozrává ve střapci postupně a hlavně v době, kdy ještě není jiné ovoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.