Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojovat proti chřipce

Od: jabraka* odpovědí: 3 změna:

Já tady vidím moře dotazů na zdravotní stav,ale blížící se chřipka mě inspirovala.Chci nabídnout recept na zdroj vitaminu C.

Včera jsem nasbíral na Petříně a okolních parcích pytlík šípků.Je to známý zdroj V C,ale v této době obzvlášť lehce dostupný.Šípky jsou po mrazech ve stavu marmeládovitém,jsou měkké a na nápoj,plný céčka ,stačí trochu horké vody a zamíchat.Po přecezení a oslazení medem je to bomba,pozor na výbuch!

JABRAKA

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dotaz*
hodnocení

0x

Šípky se mají sbírat ještě když jsou tvrdé. Nechte je usušit a jak píše jabraka jsou výborné na čaj. Zkuste třeba také čaj ze slupek od jablek, oslaďte,... výborné, doporučuji!;)

limetka*
hodnocení

0x

No - dobré to asi bude, ale toho céčka tam bude právě po mrazech (a rozmrznutí a zase mrazech několikrát za sebou) jen sporadicky. *nevi*

jabraka*
hodnocení

Limetko,mráz zabije řadu bakterií a plísní.Vitamin C neničí,to bychom nemohli zeleninu a ovoce mrazit.A to,že rozmrzne,moc neprospěje,to máš pravdu.Proto se musí sbírat rychle a jen jasně červené,bez projevů na povrchu slupky-zčernání a flíčků.Je třeba také odstranit zčernalé okvětí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]