Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypalovač plevele

Od: 72mona odpovědí: 10 změna:
Dobrý den.
Nemá někdo z vás zkušenost s vypalovačem plevele (na elektriku). Uvažujeme o koupi, tak jestli by měl někdo nějaké technické připomínky, poznatky... Jde vlastně o jakousi horkovzdušnou pistoli s dlouhou rukojetí. Třeba takový: super-naradi.cz/... Děkuji, Mona.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám novou vypalovačku plevele. Tu na kolečkách. Moje zkušenost je taková, ře to vyčistí např. zámkovku, kde je ve škvíře sem tam plevel. Ale jak je v reklamně, že to pak odfoukne vítr nebo smetete, tak ono to tam stále drží. Na cestičce, která mi zarostla hutnou trávou, drny, tam postupuji opravdu pomalu. Při práci musí být sucho a ne moc vítr. Ale přesto jsem ráda, že ji mám. Jak přestanou přeháňky, zase ji začnu používat.

id
hodnocení

2x

Měla jsem půjčený podobný a nenadchl mě. Je to nekonečně zdlouhavá práce, kořeny spálené trávy zůstanou v zemi a opět začně růst. Možná je to rukama nebo přístrojem, ale za mě NE. Likvidaci nežádoucího plevele mi trvá 45 minut a to nahřátím 10 varných konvic.

hodnocení

2x
Moc bodů bych tomu nedával. Mám pb. hořák na lepenku a už jsem několikrát trávu v chodníku plamenem přejel ale kořeny to nezničí a plevel je za pár týdnů zpátky jako když ho pohnojíš.

mh
hodnocení

2x

Nedávno byl el. vypalovač plevele v akci v Kauflandu. Máme větší plochu zámkové dlažby. A tak jsem si řekla za tu cenu - nezkusíš nevíš. Často jsem ohlá a ručně ze spár vytrhávám plevele, trávu. Většinou si mi ho podaří přetrhnout a kus ho zůstane ve spáře takže zase roste dál. S vypalovačem se plevel celý spálí a dál neroste. Je důležité nenechat ho moc přerůst. Nejlépe se likviduje malý. Vypalovač se musí napřed nechat dostatečně rozpálit a pak se přiloží na plevel a ponechá se působit několik vteřin. Plevel se spálí a není ani vidět. Takže el. vypalovač plevele za mne jednoznačně ano.

hodnocení

0x

Nemám, neznám, nechci. Musí to být zdlouhavé a na vytrvalé plevele neúčinné. Snad jako podpalovač krbu by to bylo dobré.

tomas11*
hodnocení

0x

Za mne - ne , - a to tam ještě napíší - Přístroj funguje na šetrný elektrický provoz s výkonem 2000 wattů.*haha*

doplněno 29.05.21 12:46: pro Mona - jako bývalý řemeslník který potřeboval pracovat i v oboru elektro samozejmě si umím spočítat spotřebu -nevím jak vy , ale napsat takovou hlášku je od prodejce docela drzost.;)
72mona
hodnocení

Ano, souhlasím. Někdy jsou řečnické otázky hodně drzé. M.

72mona
hodnocení

Moc děkuji za odpověď těm, kteří mají či měli možnost vyzkoušet (@maky, @id, @mh). To jsou pro mne cenné rady. Vím, že to nebude zázračný přístroj, ale pokud bude fungovat aspoň z osmdesáti procent jak slibují, bylo by to pro mne dostačující.
@totak - vím, že po požárech tráva znovu vyroste, jenže i pár týdnů bez ní je fajn.
@id - ano, rychlovarná konvice...také možnost, ale pro mě navíc spotřeba jak vody, tak elektřiny...a to je dotaz pro @tomas11 - jakou spotřebu má rychlovarná konvice?
@pckop - tato rada je pro mne stejně užitečná jako recenze typu "byl to dárek, ještě jsem ho nevybalil" :-D
Přesto opravdu děkuji všem, kteří přispěli a snad ještě přispějí. Zatím rozhodnutá nejsem, jen sbírám info. M.
id

nejsem @tomas11, ale odpovím. Spotřeba el. u rychlovarné konvice ( 1500 - 2500 wattů) je srovnatelná s vypalovačem. Jenže rychlovarka mi jede 4 - 6 minut x 10 konvic. Vypalovačem jsem jela 2,5 hodiny a plevel po čase opět rostl.

Máte pravdu, být to dárek, tak to ani nerozbalím, abych s tím mohl obšťastnit někoho jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]