Dobrý den. Nemá někdo z vás zkušenost s vypalovačem plevele (na elektriku). Uvažujeme o koupi, tak jestli by měl někdo nějaké technické připomínky, poznatky... Jde vlastně o jakousi horkovzdušnou pistoli s dlouhou rukojetí. Třeba takový: super-naradi.cz/... Děkuji, Mona.
Mám novou vypalovačku plevele. Tu na kolečkách. Moje zkušenost je taková, ře to vyčistí např. zámkovku, kde je ve škvíře sem tam plevel. Ale jak je v reklamně, že to pak odfoukne vítr nebo smetete, tak ono to tam stále drží. Na cestičce, která mi zarostla hutnou trávou, drny, tam postupuji opravdu pomalu. Při práci musí být sucho a ne moc vítr. Ale přesto jsem ráda, že ji mám. Jak přestanou přeháňky, zase ji začnu používat.
Měla jsem půjčený podobný a nenadchl mě. Je to nekonečně zdlouhavá práce, kořeny spálené trávy zůstanou v zemi a opět začně růst. Možná je to rukama nebo přístrojem, ale za mě NE. Likvidaci nežádoucího plevele mi trvá 45 minut a to nahřátím 10 varných konvic.
Moc bodů bych tomu nedával. Mám pb. hořák na lepenku a už jsem několikrát trávu v chodníku plamenem přejel ale kořeny to nezničí a plevel je za pár týdnů zpátky jako když ho pohnojíš.
Nedávno byl el. vypalovač plevele v akci v Kauflandu. Máme větší plochu zámkové dlažby. A tak jsem si řekla za tu cenu - nezkusíš nevíš. Často jsem ohlá a ručně ze spár vytrhávám plevele, trávu. Většinou si mi ho podaří přetrhnout a kus ho zůstane ve spáře takže zase roste dál. S vypalovačem se plevel celý spálí a dál neroste. Je důležité nenechat ho moc přerůst. Nejlépe se likviduje malý. Vypalovač se musí napřed nechat dostatečně rozpálit a pak se přiloží na plevel a ponechá se působit několik vteřin. Plevel se spálí a není ani vidět. Takže el. vypalovač plevele za mne jednoznačně ano.
Za mne - ne , - a to tam ještě napíší - Přístroj funguje na šetrný elektrický provoz s výkonem 2000 wattů.
doplněno 29.05.21 12:46: pro Mona - jako bývalý řemeslník který potřeboval pracovat i v oboru elektro samozejmě si umím spočítat spotřebu -nevím jak vy , ale napsat takovou hlášku je od prodejce docela drzost.
72mona
Ano, souhlasím. Někdy jsou řečnické otázky hodně drzé. M.
Moc děkuji za odpověď těm, kteří mají či měli možnost vyzkoušet (@maky, @id, @mh). To jsou pro mne cenné rady. Vím, že to nebude zázračný přístroj, ale pokud bude fungovat aspoň z osmdesáti procent jak slibují, bylo by to pro mne dostačující. @totak - vím, že po požárech tráva znovu vyroste, jenže i pár týdnů bez ní je fajn. @id - ano, rychlovarná konvice...také možnost, ale pro mě navíc spotřeba jak vody, tak elektřiny...a to je dotaz pro @tomas11 - jakou spotřebu má rychlovarná konvice? @pckop - tato rada je pro mne stejně užitečná jako recenze typu "byl to dárek, ještě jsem ho nevybalil" Přesto opravdu děkuji všem, kteří přispěli a snad ještě přispějí. Zatím rozhodnutá nejsem, jen sbírám info. M.
id
nejsem @tomas11, ale odpovím. Spotřeba el. u rychlovarné konvice ( 1500 - 2500 wattů) je srovnatelná s vypalovačem. Jenže rychlovarka mi jede 4 - 6 minut x 10 konvic. Vypalovačem jsem jela 2,5 hodiny a plevel po čase opět rostl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.