Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za chorobu u peckovin?

Od: 1267 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

na třešních mám zvadlé konečky větví? Čím to může být.

Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jukněte, jestli tam neuvidíte mšice. Zdravím!

hodnocení

0x

Monilioza, mšice. Chtělo by to fotku.

1267
hodnocení

Děkuji. Zítra kdyžtak přidám foto...

liska5
hodnocení

0x

Přesně, jak říká Pckop. Moniliová spála dovede žíhnout strom, že ani listy nezůstanou a větvičky zčernají. Ty deště a chladno tomu nahrávají. Jestli se lístečky na konci kroutí, tak v nich může být nějaký savý škůdce. Mšice. Neběhají vám po kmeni mravenci?

jabraka*
hodnocení

0x

Také se mi to děje u kyselky-višně,.Asi to chce postřik proti hobovým chorobám.

JB

sykorka*
hodnocení

0x

moniliová spála, také se mi to děje na meruňce - napadené větvičky odstřihávám a likviduji, aby se mi nešířila... :)

hodnocení

0x

Je to monilioza. Napadá právě i třešně, nejenom meruňky. Já jsem letos stříkala a stejně jsem celou meruňku nezachránila, protože je vysoká a všude jsem se nedostala, takže mám místy také uschlé větvičky. Na třešni to fungovalo, protože je menší a mohla jsem ji dobře ošetřit. Letos je to všechno nějak divné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]