Zdravím ve spolek, měl bych dotaz. Je rozumné kupovat Aku nářadí od riwalla? Líbí se mi špenátová sekačka ,nemusí se tahat za šňůru a pro ženskou ideální. Nebo benzín se startérem? Placek na sekání má 200m2 Aku technika pokročilá,ale nemám možnost se někoho zeptat nebo se podívat jak to maká a co to usekne. Výdrž baterie a tak.
Vidím Riwall a mám rudo před očima. Jednou jsem od této firmy koupil v přechodném pominutí smyslů elektrickou řetězovou pilu. Tato značka mi už nesmí do baráku! Možná jsem měl jen smůlu, ale už fakt nee.
doplněno 26.05.21 21:29:
Hned po rozbalení jsem tam našel lištu z úplně jiné pily. To se povedlo vyměnit za jinou, museli ji objednat, přišel opět typ, který nepasoval. Repete, poslali třetí. Lišta pasovala, jen řezala křivě, byla do vrtule... Zahodil jsem to do kopřiv.
soudruh
Mužu se Vás zeptat s čím jste byl konkrétně nespokojený? Máme elektrickou pilu z Mountfieldu a jede 7rok ale nevýdělečně jen nárazově. Riwalla má dobré hodnocení na heurece asi jste měl smůlu na kus,jako mi na auto.
jarolim
Tak teď mám brouka v hlavě, ale jak píše Soudruh mají dobré recenze tak to zkusím a dám vědět. Větší sečení zmakne nás MTD Garden traktůrek a pocmrdky domrskne bateriovka.
Dnes je akumulátorová doba, ale já na aku nevěřím. Jediné, co je dobré je aku vrtačka (šroubovák). Akumulátory jsou drahé, vydrží jen určitý počet cyklů a výkony, zejména doba chodu nebo najeté km udávané výrobcem jsou z kategorie "AŽ", takže v praxi můžete počítat s půlkou.
Nevím, kdo to akumulátorové šílenství rozpoutal, ale podle mě je to přechodné. Pokud chcete být šetrný k životnímu prostředí, tak zrušte jednu dovolenou s dopravou letecky a sekačku si klidně kupte benzínovou. Nechápu, proč se tak šlape do emisí u strojů, které tvoří zanedbatelnou část celkového znečištění ovzduší a ty hlavní se neřeší. Viděl jsem dokument, kde tvrdili, že jedna nákladní loď vyprodukuje stejně emisí jako 58 miliónů osobních aut! A vy chcete zachtaňovat svět s aku sekačkou?
jarolim
To jsme se špatně pochopily. Nejde mi o emise ale o sekačku pro manželku,která je po operaci obou rukou s karpalem.aby nemusela startovat přes vytahování šňůry.. Kdybych řešil emise,tak nemám zahradni traktůrek na benzín a nechce se nám kupovat 50m prodluzovačky
Aha, tak to záleží na okolnostech, hlavně finance a členitost pozemku. 200m2 pozemek se dá celkem v pohodě posekat sekačkou na 230V s prodlužovačkou, ale pokud je členitý (cestičky, záhony, stromy...) tak ta prodlužovačka bude opruz. V tom případě bych koupil normální benzínovou a vždy bych ji manželce nastartoval , ale můžete koupit i se startérem. Konec konců můžete zkusit i aku, ale podle mě vás to zklame (cena a výdrž baterií).
Podobný problém jsme řešili s mojí mámou (80let) a její zahradou. Nakonec jsme koupili benzínovou klasiku a jezdím jí to sekat já. Paradoxně nemá ani tak problém ji na startovat, jako za ní běhat (přestože ten pojezd má asi 3,5km/h, ale v jejím věku, když za tím má chodit 3/4 hodiny, tak se nedivím).
Pokud opravdu počítáte s tím, že časem bude repase baterie nebo koupíte novou, snažte se koupit alespoň baterii s vyšším napětím. Hledal bych od 36V výš. Líbí se mi tato alza.cz/...
Akumulátor má určitou životnost... Vydrží určitý počet nabíjecích a vybíjecích cyklů. Přes jaro, leto a podzim, teda v sezóně kosení, podle velikosti travnaté plochy a frekvence kosení, podle vkusu a požadavků na výšku dostává akumulátor pořádně zabrat. Ani přes zimu není vhodné nechat aku ve vybitém stavu. Většinou se na něj zapomíná... Za pár let je po aku! I benziňáky po stání přes zimu s palivem v nádrži a v karburátoru mají problémy se startováním... . Mám kosačku na elektriku, na kabel. Už 22 let. Obyčejnou AL KO. Už pomalu dosluhuje. Ale poslouží kdykoliv. Ještě i na podzim, když s ní zbírám spadané listí... Nová bude zase jen elektrická...
soudruh
Benzín je jednoznačně lepší v tahu,ale rámus smrad atd. Elektriku neberu,kabel mě nebaví tahat. Takže sem se začetl do aku sekaček a řeším něco také. Dnes je vše Čína. Člověk si moc nevybere,nebo vybere ale dráze zaplatí
Benzin, takový Briggs&Stratton myslím nastartuje i ženská. 200m2 není moc, na to stačí něco menšího, ale taky záleží jaký je to porost. Co to je špenátová sekačka? Mulčovač?
jarolim
Po operaci karpálů ani nechci se aby něco zkoušela tahat tak jsem přemýšlel o startování přes startér už to některé mají,ale právě soused koupil bateriový stroj ale neseka leží v nemocnici tam to neuvidím.Tata říkal že co má nůž a hází do koše špenátová sekačka mám to od něj
Po operácii karpálov by som zvážil robotickú sekačku. Prípadne budete kosiť Vy. To štartovanie občas síce zlobí, ale ťahanie sa s košom atď. dá tiež zabrať.
jarolim
Jde o to,že se sekne něco málo pro slepice. Trakturkem posekám většinu,ale už nechci nic co se startuje tahem šňůry. Takže jsem ji dnes objednal od riwalla člověk se musí přesvědčit sám. V nejhorším to nebude tolik peněz. Za odkazy na makitu dekuji,ale je poměrně drahá a je to také Čína protože od Makity má bratranec stepkovac a made i China. Baterie dělá druhovyrobne firma Patona a s těmi mám dobré zkušenosti . Riwall dává 4roky tak to zkusíme. Stará benzínová vydržela 20let a kdyby nezlobilo startování tak jede dál. Mě to je jedno budu a ní klidně sekat ale manželka bude mít Aku jak si přála.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.