Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o radu mám Vari (viz foto) a nemá žádnou sílu, při rozjezdu s naloženým ne zcela zaplněným vozíkem, musím silou roztlačit než se to rozjede a podle mě zabírá jedno kolo.prosim o radu.Dekuji.
Předpokládám že jsi z vesnice, takže najdi nějakou část málo frekventované silnice, kde je štěrk nebo písek. Nalož na vlečku nějakou zátěž, nech zabrzděnou vlečku a přidej plyn. Takto musíš poznat jestli se otáčí a tedy zabírají obě kola nebo pouze jedno.
Já odhaduju, že máš odřené spojkové obložení a tedy nedochází k přenosu výkonu z motoru do převodovky.
Pokud se ti spojka extrémně zahřívá a prokluzuje, tak to musí být cítit právě na tom, že se pálí obložení spojky.
Západku na druhé fotce máš nastavenou na uzamčené kolo, takže toto kolo je pevně spojené (uzamčené) pro oba směry jízdy.
Jestli je zapnuté na pohon jen jedno kolo poznáte ihned při jízdě, vari by intenzivně zatáčelo. Spíše je opotřebované obložení spojky. Pro lepší záběr kol by to chtělo přidat ještě nějaké závaží, stroj je poměrně lehký.
Na odkazu si můžete zvětšit obrázky, jak se používá závaží VARI, když to prokuzuje i při uzávěrce kol...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.