Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Buxus - napadení škůdcem

Od: m odpovědí: 13 změna:

Hezký den,

mám na terase několik rostlin zimostrázu v květináčích. Během posledních čtrnácti dnů se projevilo napadení parazitem, kterého (přes veškerou snahu o porovnání s obrázky na NETU) nemohu přesně identifikovat.

Prosím o:
1) určení škůdce
2) tip na chemický postřik, který parazity zlikviduje (nedůvěřuji eko-babičkovským návodům, prosím, navrhněte účinný a nejlépe selektivní insekticid).

Moc děkuji

Buxus - napadení škůdcem
Buxus - napadení škůdcem #2
Buxus - napadení škůdcem #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Buxus osetrete Lepinoxem plus. krejsashop.cz/... Treti sezonu strikam a funguje...

kenav
hodnocení

1x
To není zavijec
jate

Je to červec. Odolný škůdce.

liska5

*mir* Kenav a Jate mají pravdu.

Červec! Tomu věřím. Taky mi vrtalo hlavou, ty bílé chomáčky. Zavíječ je v pavučině a pak se rozlejzá.

hodnocení

0x

Nevím přesně jak se ty potvory jmenují, ale v okolí jsem viděla, kdo keře ostříhal s každou tou mrchou a spálil, keř se vzpamatoval a roste. Ten, kdo stříkal a jinak zachraňoval, keře musel nakonec odepsat.

iv®
hodnocení

0x
Mě pomohl Mospilan postřik, dvakrát nastrikano během deseti dnů, dneska mám buxus krásně zelený,nádherně obrazil, pustily mladé nové lístky, ale chce to opravdu pořádně každou část vystříkat. Už jsem si myslela že je zlikviduji, ale fakt pomohlo.

witch*
hodnocení

0x
1) Zavíječ zimostrázový?
2) Prevence mospilanem, když nevěříte jedlé sodě s olejem,vodou a jarem.
liska5

Už se to tu řešilo. Zavíječ buxusový . To je celorepubliková nebo spíš středoevropské epidemie. Celé sežrané živé ploty a okrasné záhony. A ta potvora si najde i pár kousků někde v patře na terase. Vypadá jak velkej mol a jsou na něj i lapače.

witch*
Aneb jak za pár dní o buxusy přijít. Bydlím v domě blízko zahrádkářské kolonie a buxusy ze zahrádek prakticky vymizely. Musím zaklepat,já dva buxusy ze dvou stále mám,ale musela jsem je už přesadit z velkých květináčů do volné půdy. Uz neměly místo. Zavíječi se k nám na zahradu asi moc nechce. Bohudík.

mate59
hodnocení

0x

Zaviječ nám sežral buxus opakovaně,manželka to vykopala a dala levanduli.

witch*
Levandule je nádherná. Během pár let je z ní krásnej keř. Levanduli maceruji a olejem se potírám snad celá. Pokožka je krásně pružná a co víc. Mizí i strie např.po dětech,což ženy jistě ocení.
kesix
hodnocení

Je to skutečně Zavíječ? Na fotkách nejsou vidět housenky, ta "vata" vypadá jinak a na první fotce je vidět zespoda listu nad kapkou vody nějaký miniaturní zelený tvor.

liska5

To by mohla být maličká housenka. Ty postupně žerou a rostou... až přes 3cm. I kdyby to bylo něco jiného, tak Mospilan na to zabere. Zabral mi na mšice i na housenky na muškátech. Je na vše žravé a savé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]