Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bobkovišeň Opadavani

Od: bobkovisen odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěl bych požádát o pomoc!
mám vysazenou jako živý plot bobkovišeň.
Poslední dobou mi však začalo opadávat listí a také dost žloutnout a až hnědnout. Děkuji moc za rady a postřehy co s tím!

Bobkovišeň Opadavani
Bobkovišeň Opadavani #2
Bobkovišeň Opadavani #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Tak to je teda síla! To vypadá, jak po nějakém postřiku. Nemáte tam nějakého závistivce nebo mstitele?

Co je pod tím kamením? Půda? Nebo je pod kameny folie /geotextilie/? Schne to pořád dál, nebo to byla jednorázová záležitost několika předchozích dní? Listy jste prohlédl, jestli nejsou něčím napadené?

jardaa*
hodnocení

0x
Dobrý den, děkuji za reakci.
Je to vysazene cca 5let a celou dobu se tomu dařilo ale před cca měsícem jsem začal sledovat jak to schne a tak jsem to trosku prostrihal( foto 3 )
Ale ono to po nějaké době to začalo i na jiných místech viz foto 1 a 2
Netuším co s tím dělat... můžete me prosím poradit?
Podloží je hlína a na ni jsou obblazky kameni...
liska5

Když neznám příčinu, tak ani nejde poradit, maximálně tipovat. Divné je, že 5 let nic, a teď tohle. Nejsou u toho v těsné blízkosti nějaké byliny, které sotva vyrostly, taky záhadně uschly? Pak bych se obávala cizího chemického zásahu. Takhle jsem totiž přišla o malé vajgelie na břehu potoka u naší zahrady. Pracovník Povodí Odry mi je "ošetřil" nějakým pesticidem, že se nevzpamatovaly. A to nebyly těsně u koryta, naopak několik metrů. Proto mne napadla hned tahle verze.

hodnocení

0x

Spálené od slunce, těžká půda, zásaditá reakce půdy - vysoké pH, špatná výživa, moc nebo málo vody.

liska5

Ta změna pH možná vápnem splaveným z té stavby? A vody do toho rigolu mohlo poslední dobou dešťů navalit docela dost.

floro*
hodnocení

0x
Zimní slunce, úplně nevhodné stanoviště. Buď nahraďte, nebo se s tímto jevem smiřte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]