Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr sekačky

Od: ludva11 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mohl bych poprosit o radu? Jakou sekačku pořídit na trávník na pozemku o velikosti 50m2? Nějakou malou, elektrickou nebo Aku. Je vhodná vřetenová sekačka? Vůbec si nevím rady. Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Podíval bych se na klasické malé elektrické sekačky, na takovou plochu snad kabel nebude problém, jsou levné spolehlivé prakticky bezúdržbové (občas nabrousíte nůž) malé lehké skladné, mně vydrží vždycky tak cca min. kolem sedmi deseti let, po vyčištění motoru jela i dál... Jen jestli by vám vadil kabel tak sekačku akumulátorovou, ale tam myslím to bude již dražší a časem budou asi problém ty akumulátory (sehnatelnost, cena?) Jinak doporučuji číst recenze buď u každého produktu zvlášť nebo třeba na heurece apod... Jinak na malou zahradu mám klasiku elektriku na šňůru al-ko, snad již 10 let...

hodnocení

0x

na 50 m2 bych vypustil morče

ludva11
hodnocení

Inteligentní odpověď, vy si dejte morče na svůj trávník, já chci sekačku a jestli máte problém s velikostí pozemku, tak nereagujete.

jm
hodnocení

0x
Na tuto plochu anglického trávníku robotickou Aku. Pokud na ni máte.

nox®
hodnocení

0x

Co třeba prachsprostá sekačka z Lídlu? Koupil jsem ji našim na menší trávník a jsou maximálně spokojení.

makk
hodnocení

0x

Pokud tam máte elektriku, tak bych koupil jakoukoliv malou elektrickou. Vřetenová sekačka je vůbec nejlepší sekačka, co existuje, pokud jde o princip. Ona tu trávu neseká, ale stříhá. Ale já bych si ji nekoupil, protože si neporadí s přerostlou trávou a rozhodně nedoporučuji tu vřetenovou na ruční pohon. Klasická rotační sekačka také není určena na přerostlou trávu, ale pokud to není o moc, poradí si s ní. Takže za mě elektrickou na 230V, pokud máte v dosahu elektriku. Velikost bych volil podle tvaru pozemku, pokud je to krásný obdélník, tak klidně větší, pokud je to členité, tak spíš menší, abyste se všude dostal.

hodnocení

0x

Ak máte možnosť hodiť si tam predlžovačku, tak kombináciou ekonomických a praktických dôvodov by som išiel do obyčajnej malej rotačnej elektrickej. Za aku je to zbytočné vydanie a za pár rokov Vás bude čakať repas akumulátoru. O benzíne nemá zmysel uvažovať. Pri troche šikovnosti sa s tým káblom naučíte.

Vretenová síce spraví super zostrih, ale budete slúžiť trávniku a nie trávnik Vám. Trochu to prerastie, a už to nepokosíte. Vyskytne sa tam nejaký kus dreva alebo kameň, a už sa kusne do nožov. Na druhej strane je to s ňou celkom rozcvička. Ak by ste sa pre ňu predsa len rozhodli, pridal by som k nej určite aspoň elektrickú strunovú. Prípadne klasickú kosu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]