Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr sekačky

Od: tomtom odpovědí: 8 změna:

Prosím o pomoc s výběrem sekačky. Sečená plocha bude ca. 400-500 m2, většina plochy je porostlá kombinací nižší trávy, dále trávou s velkými drny, zarostlými krtinci/mraveništi až po části, kde roste maliní, kopřivy, bodláky a podobrý čurbes. Pozemek je mírně svažitý. Doteď to sekám elektrickou strunovou sekačkou. Problém je, že jakmile zajedu do hustšího porostu, často musím měnit strunu. Chtěl bych zůstat u elektriky. Poradíte asi nějaký křovinořez - typ, značku? Děkuji

doplněno 19.05.21 16:36:

Našel jsem tento stroj - nemáte s ním někdo zkušenosti?

doplněno 19.05.21 16:37:

Bosch afs 23-37

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Do svahu asi něco jako Adéla ale tu zase na 400 metrech neuživíš. Na to aby stála v kůlně je to drahá sranda. Zase by jí ale nevadily ty krtiny a náletové křoví. Jestli ti to nevadí na záda, tak křoviňák udělá stejnou práci a bude lacinější. Křoví vezmeš kotoučem drny nožem a trávu strunou a máš to tři v jednom. Klasická strunovka na kterou jsi zvyklý by to dala taky ale musel bys přitlačit na ceně struny. Dělají se tužší kroucené z více vláken ( nejlíp se shání v Polsku) které tolik neubývají a nějaké to maliní useknou taky.
tomtom
hodnocení

Můžete poradit nějakou značku el. křoviňáku - dejme tomu do 3,5 tis.

jm
Obávám se že strunové vyžínače tu budou k ničemu. Chce to pořádný stroj nebo šikovné ruce a ostrou kosu.
Mám doma starou ABG, sice Čína ale ještě stará poctivá práce. 12let funguje a měnil jsem jen hadičky. Ta síla motoru je potřeba.
Pokud nemůžete použít ovci, raději si stroj dvakrát ročně půjčit
Taky to prodávali jako Démon. Za nějaké plus minus 3000.- to vůbec není špatný kroviňák. Motor má 45 nebo 50 kubíků takže se nemusí honit do otáček a tím pádem vydrží spoustu let. Navíc se na to běžně seženou náhradní díly což u čínských výrobků rozhodně nebývá zvykem. Úhlový převod stojí necelých 300.- a prodává se i kardan. Nic lepšího v té cenové relaci neexistuje. Měl jsem i stigu a husku a tenhle je obě přežil a že jsem ho nešetřil. Sekám v sezóně každý den trávu pro zvířata. Teď už na to ale nemám záda tak jsem přešel na bubnovku.
hlavicka

Křovinořez Demon mám asi 3 roky a mohu potvrdit, že je to za ty peníze za jaké se prodává dobrý stroj a jsem s ním spokojený. Zvládne bez větších problémů téměř vše. Skládá se asi v Polsku z čínských dílů. Pouze strunovou hlavu je třeba k tomu koupit nějakou více odolnější. 2 ne příliš kvalitní hlavy které k tomu byly jsem opotřeboval za jednu sezonu. Náhradní díly se dají sehnat třeba na AliExpress, ale od července se tam už asi příliš neoplati nakupovat kvůli nutnosti platit DPH na vše a složitosti vyřizování záležitosti okolo toho.

Stejné díly mají v Polsku na Allegro což je naše Aukro. Dokonce funguje i stejná registrace. Ostraváci to vozí přes hranice a prodávají tady takže se díly běžně seženou. Mně teda po asi 10 letech odešel jen ten úhlový převod ale nebylo to nekvalitním materiálem spíš tím že jsem ho opravdu dřel z kůže a nešetřil ho. Starým kotoučem jsem likvidoval i 3cm tlusté nálety takže jsem ho na tom zmařil.

asd1
hodnocení

0x

Tipnul bych, že na tohle bude nejpraktičtější normální kosa..

Nebo silnější el. křoviňák ..

jabraka*
hodnocení

0x

Koupil jsem v Lídlu sekačku i s vertikutací.Včera jsme posekali trávu našich 400 m2 a ta je letos pěkná.Skorio po celé ploše nejméně 30 cm narostlá.Ale zvládla to.(manželka)

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]