Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá rostlina

Od: veresa* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit, co je toto za rostlinu?
Diky

Neznámá rostlina
Neznámá rostlina #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekla bych že angínovník - belamcanda chinensis, je to vytrvalá rostlina, když ustříhneš malý kousek listu a budeš ho žvýkat, tak bude štiplavý, je to dezinfekce do úst- nepolyká se. Kolem vyrůstají nové malé rostlinky, těmi se může množit, jinak na stvolu se v létě objeví malé květy, semena se dají taky zaset. Je to léčivá rostlina, dá se používat i oddenek, ale ten nepoužívám. Listu se použije jen opravdu malý kousek. Snad se nepletu, angínovník pěstuji už mnoho roků a podle fotek mě nic jiného nenapadá.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Taky mě angínovník napadl jako 1. Ale já nemám tolik a tak mohutných rostlin v květníku, ale hlavně mě překvapuje, že ještě nedělá žádný květní stvol. Já mám v tuto dobu již plně vyvinuté a pěkně nafouklé tobolky se semeny. Tak si tím angínovníkem nejsem jistá. Ochutnejte a uvidíte. Každopádně to bude nějaká irisovitá (kosatcovitá) rostlina. Ida

doplněno 24.05.21 14:49:

Zdravím. Ještě mě napadá, že když je rostlina v květníku, nebude plně mrazuvzdorná. Tak bych kytky přesadila a dala letnit do polostínu, jakmile vykvete, lépe se určí. Zároveň si ověříte, zda mají v zemi oddenky, hlízy nebo cibule. No a 1 bych obětovala a vsadila do záhonu, co ukáže tam. Ida

Mně letos ještě nekvetl a ani se nechystá.

oki
hodnocení

0x

To vypadá jako kosatec...

veresa*
hodnocení

Nikdy to nekvetlo a máme to několik let. Angínovník jsme vyloučili, ale taky to byl jediný typ. Nějaká kosatcovita to bude, ale jaká...

hodnocení

0x

Dobrý den, docela by mě zajímalo, co to je za rostlinu. Zjistili jste to? Ochutnali jste kousíček listu? Prosím, jestli můžete, napište to sem. Dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]