Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte dobrou sekačku na trávu?

Od: tronali* odpovědí: 8 změna:
Máme sekačku od toho prodejce, co se točilo kolem na slevu. Ať mu nedělám reklamu. Přítel měnil už sedmý unašeč. Je pravda,že máme členitý terén. Dávala jsem si pozor ať nenajdu do krtince nebo do mravenčího hnízda a stejně unašeč rupnul. Vůbec nic nevydržela. Jsem nešťastná. Poraďte mi dobrou sekačku.Nějakou co nejede moc rychle a vydrží. Moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikož neuvádíte výměru, četnost sekání, výšku sečené trávy, požadavky na parametry sekačky, cenový rozpětí, obtížná je jakákoliv rada...

spu
hodnocení

0x

já mám : Makita DLM382CM2

kimbert*
hodnocení

0x

Mám sekačku od stejného prodejce a taky jsem už dvakrát měnil unášeč ,když mi to po třetí střihlo kolíky na unášeči tak jsem srovnal nůž ,dotáhl středový šroub a sekám bez problému dál bez kolíků,seču asi co deset dní a jednou cca za měsíc srovnám nůž,pořád je lepší než ohlá klikovka,jinak pokud máte problém s unášečem tak to jistě nebude tou sekačkou,ale pravděpodobně špatně nastavenou výškou,chce to nastavit o něco výše,popřípadě pokud máte regulaci pojezdu snížit rychlost.

host
hodnocení

0x

Nechci být vtipný, ale na členitý terén a samozřejmě i rovný, jsou nejlepší "sekačka"ovečky. Trávu nevyškubou, je krásně a rovnoměrně okousaná do stejné výšky. A děti mají koho pozorovat.

Zvláště ve venkovských prostorách nebo u horských chat a chalup, nebo i v rozvodně trafostanice, u větrných elektráren a podobných prostorách, kde se mohou volně a bez nebezpečí pohybovat A pást se.

re4zon
To bych bral, sekat nekdy i dvakrat v tydnu me opravdu nebavi (a ano, sekat musim, louku tu mit nemuzu a i bez hnojeni to roste jak silene). Bohuzel do mesta se ovce moc nehodi a sbirat mi staci po psech *smich*

hodnocení

0x

sekačky musíte rozdělit do skupin podle zdroje energie (elektrická, aku, benzín, lidský faktor)

Pak ještě do cenových kategorií - teoreticky nejlevněji vychází srp-kosa, ale ten čas může být drahý.

Z vlastní zkušenosti mám po dvou benzínových raději aktuální elektrické. Unašeč je plastový, není přímo na motoru,ale přes klínový řemen. Fieldmana jsem kupoval jen z donucení a spíše je určen pro přední zahrádku a moji manželku. Já používám sekačku STIGA. Svého času byla drahá - já ji koupil na bazoši za 1500,-, protože byla trochu špinavá a nějaký plast už tak nelícoval nebo co...

Elektrická má podle mne stabilnější záběr, je lehčí a jde s ní sekat i bez pojezdu. Pokud ale necháte trávu vyrůst, můžete mít sekaček deset, každá bude mít problém - musí se poséct nejprve kosou nebo křovinořezem.

sirokko
hodnocení

0x

Na hrubší členitý terén jsou bubnovky se sklopnými noži. To znamená, že když narazíte na předkážku, nůž se sklopí a nic se neutrhne. Mně se osvědčila sekačka DAKR s motorem Briggs&Stratton který startuje na jedno zatáhnutí i po zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]