Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou u vás plži?

Od: maky® odpovědí: 17 změna:

Hezký den všem, objevili se již u vás plžáci? Včera jsem dávala do záhonů zinie /ostálky/ a od večera na ně myslím, jestli je nenajdu okousané. to by mě kleplo. *ee* Mám jen malé sazeničky a ty by slupli snadno. Dcera koupila dvě krabice Feramolu, vloni pak v létě byl všude vyprodán.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

3x
Ano, už minimálně týden bojujeme...
hodnocení

Díky za info, hned se tam jdu podívat. *bezim*

honzin*

nene, už se líhnou minimálně 3 týdny. Doporučuju "domečky" s pivem. Jsou jak my (muži), pivo je táhne ze široka a daleka. Se tak uchlastají, že se utopí. Nevěřil jsem tomu, ale na radu zkusil. Je to výborné!

17.05.21 09:06
hodnocení

*sok*

honzin*

vidím úžas :) . Fakt jsem tomu nevěřil. Dá se koupit třeba toto: vselektro.eu/...

Spodek se zakutá do země. Naleje se půlka piva (alkoholické). Kápne 2 kapky něčeho z balení. Vršek je jen stříška, aby tam nepršelo. 3 týdny nazpět jsem instaloval 2. Na zkoušku. Ráno bylo v každém asi 20 slimáků. Kdybych neviděl, nevěřím... Už mám doma 4. Oni nejdou jen tak okolo. To pivo je láká z okolí mnoha metrů. *smich*

hodnocení

Hmm, to je šikovné. *palec*

hodnocení

3x

Trocha zkušeností ... chutná jim odleželá posekaná tráva a i meloun.

Nechutná jim sůl a vápno.

Betonové podezdívky plotů jdou natřít vápnem.

Půlku vydlabaného melounu zakopat do záhonu, nad meloun udělat deštník a na dno melounu sůl.

Lovu zdar :(

To vloni měla sousedka,meloun tam nechala dost dlouho,až shnil a šneci žádní. Asi byli nějací mlsní. Tak jim pak nasypala granulky.

hodnocení

2x

Po dešti jsem prošel zahradu. Pár šneků, slimák ani jeden. Ferramol ještě zůstane na polici v garáži.

hodnocení

Včera jsem viděla také jen pár šneků.

kenav
hodnocení

2x
Na velký slimaky je brzo,ale jsou takový mrnavy je to druh ty jsou aktivní i v zimě.Tak tyhle mě sezraly sadbu salátů a z těmi je opravdu těžký boj
17.05.21 11:02
hodnocení

*plac*

joudic*
hodnocení

2x
jojo malinci teprv ale uz jo

hodnocení

U nás zatím nic, mám dvě krabice Feramolu, vloni v létě nikde nebyl.

honzin*

feramol, pivo, chodím s nůžkama... a stejně mi ožírají salát...

K tomu mšice na rybízu, včera už jsem nasadil chemii, protože hřebíček, skořice už nefunguje.

K tomu mravenci co roznáší ty mšice a okusujou mi kdeco zelené a malé na záhonku.

Vše je proch.c.a.n.é, přemokřené, je stále chladno...

Závěr psát nebudu... Až po 22.00 *blee*

hodnocení

Tak u nás zatím nic takového, mám nový zimolez a ten prý mívá mšice. Chodím ho tedy kontrolovat a ještě sypu logr po zánonech, prý to plže odpuzuje. *modla*

futra

Slimáčků ,šnečků i šneků jsem u nás už viděla dost. A pro Maky - na zimolezu mívám mšice hlavně když kvete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]