Nejste přihlášen/a.
V trávníku se rozšířil rozrazil nitkový. Ošetřováno Bofixem s malým úspěchem. Nalezen prostředek Aurora, ale není k mámí v malém balení. Jak zlikvidovat rozrazil a kde koupit prostředek k vyhubení. Jak se množí? Možnost zavlečení ze sousedních pozemků? Děkuji Láďa
Asi Vás naštvu, ale já už to vzdala válčit s něčím, co se tam vytrvale vrací. Když je to zelený a nízký, tak je to pro mne trávník. Měla jsem na starosti travnatou členitou plochu celkově větší, jak fotbalové hřiště. Z terasy, odkud na ni hleděli hoteloví hosté, to byla zelená plocha, ale trávy z toho tak 70%. To nešlo uhlídat. Vítr tam stále přinášel nějaká semínka a chemie se nařízeními omezila. Golfová hřiště se svou monokulturou a prochemizovaná, jsou silně neekologická.
No z mé odpvědi radost také mít nebudete, nikdy nepoužívám herbicidy, maximálně likviduji ručně. Ano, věnujete- li tomu čas, zlikvidovat jde vše možné. Ale třeba moje zkušenost se svlačcem je, že on to začne pomalu vzdávat až tak po 5 letech. Po dvou letech už jsem ho vyrýpávala jen obden, první dva každý den. Rozrazil nitkovitý se v trávnících šíří obzvlášť intenzivně, když jsou pravidelně sekány: sekačka rostliny naseká a rozmetá malé kousky, z nichž pak mohou vyrůst nové rostliny. Já mám v trávníku rozrazil rezekvítek, patří tam, stejně jako ostatní rozrazily se množí semeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.