Dobrý den. Ve skleníku jsem měl špatnou půdu ve které nic nerostlo. Tak jsem tam navozil 15 koleček kompostu z místní kompostárny a promíchal ho s původní půdou. Ve skleníku mám rajčata a papriky. Problém je že když půdu zaleju tak drží vodu tak že je třeba pět dnů mokrá až přemokřená a zdá se že to zelenině nedělá dobře . Dá se to nějak napravit? Měl jsem do půdy zapravit ještě písek nebo něco co vodu trochu odvede?
Zalévejte tak, aby byly rostliny zalité a ne přemokřené.
honzin*
tak tak, zlatá slova. Rostliny potřebují zálivku, když půda vysychá a přiměřeně. Vy prostě nejspíš si jen myslíte, že máte zalít. Zrovna třeba rajčata si pěkně řeknou, že chtějí zalít. Dřív ne. Mám těžkou půdu a vím o tom své. Rajčata skoro nezalévám např. A přitom mám úrodu obrovskou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.