Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přemokřená půda

Od: vilem14 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den. Ve skleníku jsem měl špatnou půdu ve které nic nerostlo. Tak jsem tam navozil 15 koleček kompostu z místní kompostárny a promíchal ho s původní půdou. Ve skleníku mám rajčata a papriky. Problém je že když půdu zaleju tak drží vodu tak že je třeba pět dnů mokrá až přemokřená a zdá se že to zelenině nedělá dobře . Dá se to nějak napravit? Měl jsem do půdy zapravit ještě písek nebo něco co vodu trochu odvede?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste rýži.

Rýži? To neznám...šlo by blíže vysvětlit?

děkuji ;)

liska5

Rýži místo rajčat. Ta se sází do bažinaté půdy a ještě se zaplaví vodou...*smich*

Prostě místo deseti konví do skleníku nalejete pět.

*smich**smich**smich* já mám dost *smich*

A to jsem se ještě chtěla blbě zeptat, zda se má uvařit *smich**smich**smich*

16.05.21 19:55

:-D

liska5

Pod rajčata jasmínovou, k okurkám vpravit basmati. Nejlépe předvařenou v pytlíkách...*smich*

A já mám nakoupenou jen od Vitany ve varných sáčcích, snad to ta rajčata ustojí. *modla*

liska5

To proberem. Od půlky června budu pár dní v Berouně. Rejži s sebou *smich*

Tak jo, pytlík rýže jako poznávací znamení.:-D

hodnocení

0x

Zalévejte tak, aby byly rostliny zalité a ne přemokřené.

honzin*
tak tak, zlatá slova. Rostliny potřebují zálivku, když půda vysychá a přiměřeně. Vy prostě nejspíš si jen myslíte, že máte zalít. Zrovna třeba rajčata si pěkně řeknou, že chtějí zalít. Dřív ne. Mám těžkou půdu a vím o tom své. Rajčata skoro nezalévám např. A přitom mám úrodu obrovskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]