Nejste přihlášen/a.
Oplatí se pestovat jahody? Pestuje doma nekdo jahody? Je to piplačka. Musíš být pořád ohnutej u toho . Zarústá to trávou. Jak to plejete?
Maliny taky zarustají . Aspoň se u toho nemusí ohejbat.
Nepěstuj vůbec nic, když nemáš k zahradničení vztah, nebude se rostlinám dařit. O všechno je potřeba pečovat.
Také jsem se takhle ptala. Věčně jsem z záhoně klečela a plela a štípala šlahouny. Vodu zdražili, konve s vodou jsem už táhala s námahou. Pak s vělkou slávou jahody dozrávaly a ty mrchy slimáci, měli hody. Babky na trhu měly jahody v sezóně za 60 kč. A to, co jsem snědla a použila na mamtěrádu, mi životní úroveň nenabouralo.
Pokud nejste nadšený zahrádkář, tak se Vašemu dotazu vůbec nedivím. Ono když to člověk vypiplá, tak sklizeň úrody /už tak omezené slimáky, ptáky, počasím... / bude akorát v době, když budou jahody, rajčata, cukety,... zrát všude, takže si je koupím na trhu zrovna levněji, než mě přišly ty moje.
Prostě je to o tom láskyplném hrabání se v hlíně a nadšení pro každý malý úspěch. Ale mám fotky typu první jahoda, největší gigant, brambor s nožičkama...Na to velkoobchod nehraje
Na jahody jsem dávala sítě proti kosákům, ti už se těšili hned, když byly jahody ještě zelené. A pokaždé tam byl květopas, at jsem stříkala nebo ne, každý rok květopas, tak jsem jahody zrušila.
Jeden čas byla černá netkaná geotextilie v módě. Prostřihly se křížky a zasadily jahody. I tak by měla být ta překrytá půda zcela bez plevelu,ne všechen plevel to zadusí, některé by se draly těsně u jahodníků. Taky se pod tou plachtou ukrývali slimáci, ale hlavně se půda dusí. Proto se od toho postupně ustoupilo. Půda je živý organismus a pod folií pořádně nedýchá. Lepší je kolem jahodníků dřevitá vlna, aby se plody neválely po zemi. A plít opatrně, okopávání jahodám neprospívá. Jestli, tak bych třeba zkusila udělat pruhy textilie, nebo kolečka s křížkem, jako kompromis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.