Nejste přihlášen/a.
5x
Stejně tak můžete listy od spodu stále otrhavat a hlavku až takovou nevytvoří, listy budou stále dorůstat než se zvýší teploty a prodlouží den na tolik, že ho to iniciuje ke kvetení.
Pokud budete chtít nechat salát na hlavu, tak můžete ukrojit trochu výš, aby zůstal pahylek asi 2 cm vysoký a pahylek obrostle znovu.
2x
Jestli je to ten obyčejný hlávkový salát, tak si myslím, že když ho nějak svážete, tam bude uvnitř hnít. Já bych ho nechala tak jak je a raději ho snědla menší. Asi se salát na pěstování v malých květináčích nehodí.
2x
Já bych na vytvoření velké hlávky nečekala, Listy pak budou staré a polovinu dáte rybám. Jednu salát snezte ihned, odpad nebude žádný a s druhou zkoušejte fígle. Už byste měl mít zasetý v kelímku pár zrnek "Celoročního ledového salátu ", po vzejítí přesadit do květníku (lepší by byl truhlík) a můžete dělat pokusy celý rok ( do zámrazu).
2x
Paráda! Mám taky na balkoně, jenže menší. Jsem v chladném kraji. Ono to bude odrůdou. Mám ověřenou Dětenickou atrakci, ta tvoří srdíčka. Co máte za odrůdu? Myslím, že takto ji budete i sklízet. Svazování nepomůže, to srdíčko se tvoří samo od vnitřku. Jak bude při větším oteplení vybíhat na květ, tak zhořkne. Už bych tu největší sklidila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.