Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlávkový salát na balkóně

Od: ringo® odpovědí: 6 změna:

Ač se to nedoporučuje, chtěl jsem to zkusit. Dostal jsem přísadu a zasadil na balkóně hlávkový salát. Jenže co teď. Mám odstřihávat spodní listy a čekat, že dorostou ostatní? Nebo mám nějak /třeba provázkem/ stáhnout všechny listy a čekat že se utvoří hlávka? Díky za zkušennosti.

Hlávkový salát na balkóně

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

5x
Pokud se jedná o klasický salát (jako že nejspíš ano) nikoliv salát k česání, nemusíte s ním dělat nic. Hlavu utvoří sám. Určitě nevazat.
Stejně tak můžete listy od spodu stále otrhavat a hlavku až takovou nevytvoří, listy budou stále dorůstat než se zvýší teploty a prodlouží den na tolik, že ho to iniciuje ke kvetení.
Pokud budete chtít nechat salát na hlavu, tak můžete ukrojit trochu výš, aby zůstal pahylek asi 2 cm vysoký a pahylek obrostle znovu.

hodnocení

2x

Jestli je to ten obyčejný hlávkový salát, tak si myslím, že když ho nějak svážete, tam bude uvnitř hnít. Já bych ho nechala tak jak je a raději ho snědla menší. Asi se salát na pěstování v malých květináčích nehodí.

hodnocení

No ale už teď se to vyplatí. V obchodě stále stojí 25 a tady ty 3 jsou domácí a bez chemie. Vydají za jednu hlávku. Navíc s tím i krmím rybičky, takže se vše zužitkuje. Asi zkusím na každou hlávku jiný postup a nejlepší budu praktikovat za rok. Tedy jestli tu ještě budu...:(

id
hodnocení

2x

Já bych na vytvoření velké hlávky nečekala, Listy pak budou staré a polovinu dáte rybám. Jednu salát snezte ihned, odpad nebude žádný a s druhou zkoušejte fígle. Už byste měl mít zasetý v kelímku pár zrnek "Celoročního ledového salátu ", po vzejítí přesadit do květníku (lepší by byl truhlík) a můžete dělat pokusy celý rok ( do zámrazu).

liska5
hodnocení

2x

Paráda! Mám taky na balkoně, jenže menší. Jsem v chladném kraji. Ono to bude odrůdou. Mám ověřenou Dětenickou atrakci, ta tvoří srdíčka. Co máte za odrůdu? Myslím, že takto ji budete i sklízet. Svazování nepomůže, to srdíčko se tvoří samo od vnitřku. Jak bude při větším oteplení vybíhat na květ, tak zhořkne. Už bych tu největší sklidila.

liska5

Teď mi klíčí keříčkové fazole v truhlících místo muškátů, v žardince mangoldy červenořapíkaté a vedle šplhá hrášek. Prostě panelákovej balkon, jak vyšitej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]