Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roubovaná rajčata

Od: juelen odpovědí: 2 změna:
Dobrý den letos jsem se rozhodl si poprvé zakoupit roubované rajče které stálo 100kč za sazenici nemám s tím žádné zkušenosti ale rád bych to vyzkoušel poradíte prosím nějaké triky nebo tipy na pěstování zálistky s vylamují stejně jako u tyčkových rajčat nebo toto roubované zvládne na 2 až 3 výhony? Pěstují na slunném částečně chráněném místě ve velkém 30 l kbelíku kde je smíchán kupovaný kompost pytlovaný s kvalitní rašelinou pro házené peletkami koňského hnoje

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Rajská jablíčka?

Je jich asi 50 druhů a mezi niomi řada typů.Rajčata pěstujeme pro různá užití.

Já jsem kdysi získal rajče Stupické polní.Jsou to rajčata,pěstující se pro hromadnou sklizeň.Sazenice má nízký vzrůst,bohatě kvete na celé rostlině a rychle dozrává.Na celé rostlině téměř najednou.Plody hladké,kulaté a se slabou slupkou.Velmi sladká chuť.Po sklizni i zelené plody na slunci rychle dozrají.Liší se i listy,mají oproti ostatním druhům spíše bramborový tvar.

Oblíbil jsem si je,protože chutí excelují.Vysadím je do vysokého záhonu a stonky přivazuji k tyčkám,položeným přes "bednu"boční výhony nevylamuji.

JABRAKA

juelen
hodnocení

Ano, rajčata. Jedná se o roubovaná. Zajima mě,zda je nějaký rozdíl v pěstování hlavne v jejich zastipovani oproti rajcatum tyčkovym klasickym. Zda roubované zastipovat resp. Vylamovat take vsechny zalistky,a nebo jestli nechat hlavni plus treba jeste dva zalistky,ktere by silnejsi podnoz nez originalni rajcatova utahnout mohla ...ma nekdo zkusenosti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]