Je otázka, k čemu má takový trávník sloužit. Něco jiného je golfové hřiště, nebo krmivo pro králíky. Mám chatu prakticky v lese a trávu sekám tak 3x do roka (když už je po kolena)na cca 10 cm (co mi dovolí ktrince a mraveniště). Dírky na sekačce neřeším, ani nevím, jestli tam vůbec nějaké jsou . Sekám hlavně kvůli klíšťatů.
Kolem domu udržuji tzv. funkční trávník, sekám na cca 6cm (nastavení 4z5) sekám až před tím nez je to tak narostlí aby to elektrická rotační sekačka zvládla. Na rozdíl od nevzhledného anglického trávniku kde majitelé pořád bojuji s něčím co tomu říkají plevel tak u mého trávniku plevel neroste, podle typu půdy je větší biodiverzita a během sezóny pořád něco kvete. doplněno 14.05.21 08:56: Hnojím prevazně dřevěným popelem, jednou az dvakrát do roka průmyslovímy (na podzim nesmí být s dusikem) Při prvnich secích nechám malinké části neposečeny na semeno.
Trávník sekám tak aby byl co nejnižší, neboť slouží jako pochozí plocha, sekám tudíž co nejníže to jde co terén dovolí. Za léta mi tam prosperuje nejnižší patro trav a rostlin, takže některá sic nevelká místa jsou trvale nízká kde ani moc sekat netřeba. Výšku si třeba nastavit dle sebe, kdysi když byla tráva na seno, pochopitelně se nechala růst aby byla co nejvyšší...
Sekám jen cestičku (1-2- dírku) , ostatní nechávám pro včelky a jiný hmyz, n apodzim pro ptáčky, aby zobali semínka. I pro sebe - na divoké bylinky. Sekám 2-3x do roka. Popř.vykopnu Pýr. Mám spíše na zahrádce sucho, i proto je lepší nesekat. Psa nemám, klíšťata neřeším.
Jen malý kousek kolem baráku seču pravidelněji. Zbytek nechám vykvést. Pěkně to vypadá, poletují tu motýly a podobně. To na sterilním angličáku nikdy neuvidíš.
Ač máme zahradu spíše okrasnou, dokonale vyholený trávník tam nenajdete. Sekačku jsme přizvedli, výška trávníku tak 5 cm první dva dny, pak už vyšší. Kvetou nám tam hluchavky nachové, sedmikrásky, popenec, sem tam pampeliška, jetýlky a violky... Malou část necháváme pro kopretiny. M.
Podle odborné literatury, se okrasný trávník má sekat na 4 cm. Mám tak nastaveny nože na mé sekačce od doby, kdy jsem si jí vyrobil a to už je více jak 30 let. A stále seká.
zalezi na co ho chces pouzivat ne , neco jineho bude kdyz to bude pro kraliky, nebo tam budes hrat golf nebo chces mit travnik pro decka, ja mam na roboticke nastavene 4cm a vyhovuje nam to , pro nekoho to muze byt malo nebo naopak moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.