Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach difenbchie

Od: barbora* odpovědí: 13 změna:
Ahojte,
jsem slečna,která má velký strach z difenbachie, že protože mám vrozené OCD, snad víte co myslím chodím k psychiatrii a beru antidepresiva, ale do školy i tak musím a difenbachie tam pořád je. Moje otázka na Vás tedy zní jed difenbchie je ukrytý jenom uvnitř listů, tudíž kdybych například olizla list difenbachie tak by se mi nic nestalo, protože jed je jenom uvnitř listu.
Předem děkuji za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ahoj.
Spolužáci se tě třeba dotknou...
Nic se ti nestane.
Řada z nás má tuhle květinu doma a jsou živí.
Představ si, že se musí také presazovat, zalévat, omývat listy.
Buď v klidu :)
barbora*
hodnocení

Ahoj moc děkuji.

liska5
hodnocení

1x

Víckrát jsem Diffenbachii řízkovala / řezala její kmínek/, přesazovala a nic se mi nestalo. Olizovat ji, to by mne ani nenapadlo. Po práci si pokaždé normálně umyju ruce. Toť má zkušenost. Před takovými 50 lety těch Diffenbachií bylo v domácnostech i školních třídách mnohem víc, jako teď.

hodnocení

1x

Ahoj Barboro, neboj se, jak píší ostatní rádcové, nehrozí nebezpečí otravy z obyčejného dotýkání,

taky jsme měli jako děti doma difenbachie, ani nás rodiče nijak nepoučovali jak s nimi žít:)

Ale úplně chápu tvůj strach s tvou diagnozou, tak snad jsme tě uklidnili, že ti nic nehrozí.

barbora*
hodnocení

Děkuji moc.
ladis*

No jo ale kdyz jsme my byli deti, to kazdy druhy nebyl jeste Autak, zejo :)

ladis, myslíte autista? Ale OCD myslím není totéž.

ladis*
Aha, Sheldon Cooper ma OCD.Trauma z detstvi nebo geneticky? Poridte si deti a zvyste vadny genofond clovecenstva.

mate59
hodnocení

0x

Je jedovatá,ale jen šťáva,když ji nebudete chytat,olizovat, nic nebezpečného nehrozí.Krystalky šťavelanu jsou i na povrchu listú,ale nejsou agresivní jak šťáva uvnitř.Když vám to dělá zle,pohybujte se jinudy.

barbora*
hodnocení

Dobře děkuji, ale tady je problém, že hodně lidí i moji spolužáci se jí dotýkají sice je schválně, ale prostě omylem se jí třeba dotknout a jak už to tam u OCD bývá tak moje myšlenky jsou typu a co když ten jed, kterého se dotkli a teď se dotknou mě tak bude na mě snad chápete, tak proto se ptám jestli se te květiny dotknu konkrétně listů, tak jestli budu mít ten jeji jed na sobě nebo prostě je jed jen uvnitř listů a když se dotknu já nebo spolužáci listů tak jed se na mě nedostane?

barbora*
hodnocení

Řeknu Vám to upřímně ano mám OCD, ale jsem úplně normální člověk nemám žádné záchvaty, bavím se normálně s lii prostě nic. Jenom mám prostě myšlenky, kterého by každého nenapadl to je vše..
jabraka*

Je jednoduché rostlinu vzít a vyhodit,nebo darovat!

JB

barbora*
hodnocení

To už jsme taky udělala nebo pani učitelka, ale na škole je mnohem více téhle kytek. A některé nejsou jenom od mojí třídní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]