Nejste přihlášen/a.
jsem slečna,která má velký strach z difenbachie, že protože mám vrozené OCD, snad víte co myslím chodím k psychiatrii a beru antidepresiva, ale do školy i tak musím a difenbachie tam pořád je. Moje otázka na Vás tedy zní jed difenbchie je ukrytý jenom uvnitř listů, tudíž kdybych například olizla list difenbachie tak by se mi nic nestalo, protože jed je jenom uvnitř listu.
Předem děkuji za odpověď
5x
Spolužáci se tě třeba dotknou...
Nic se ti nestane.
Řada z nás má tuhle květinu doma a jsou živí.
Představ si, že se musí také presazovat, zalévat, omývat listy.
Buď v klidu
1x
Ahoj Barboro, neboj se, jak píší ostatní rádcové, nehrozí nebezpečí otravy z obyčejného dotýkání,
taky jsme měli jako děti doma difenbachie, ani nás rodiče nijak nepoučovali jak s nimi žít![]()
Ale úplně chápu tvůj strach s tvou diagnozou, tak snad jsme tě uklidnili, že ti nic nehrozí.
0x
Je jedovatá,ale jen šťáva,když ji nebudete chytat,olizovat, nic nebezpečného nehrozí.Krystalky šťavelanu jsou i na povrchu listú,ale nejsou agresivní jak šťáva uvnitř.Když vám to dělá zle,pohybujte se jinudy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.