Nejste přihlášen/a.
Zahradní skleník, foliovník 2x3m - 6m2 galvanizovaný. za 2200 Kč i s dopravou
super levný, akorát kde sehnat potom náhradní plachtu? Kdo to vyrábí? Tydlecty levný foliáky? Ví někdo kdo to vyrábí a máte to někdo? Je to kovový rám a sousedovi ještě neuletěl... Samotná náhradní plachta na to bude ale skoro dražší ne?Díky...
ps: jsou i větší rozměry jako třeba 3x6m apod...
na mall mall.cz/... Eště levnějc
Tak než jsem to dopsal, Mall dražil
Přikládám ale původní (3) foto s cenou pod 2000,-
Mám osobní zkušenost přesně s tímto foliákem (3x4m). Je vyrobený v Polsku. Dostala jsem ho v březnu k narozeninám jako náhradu za minulý, kvalitní, ale nešikovně zbouraný kvůli kácení nedalekého stromu. Tento nový foliák bych si sama nikdy nekoupila. Plachta je tenoučká, nemá vůbec žádnou tepelnou zádržnost. Okénka úplně zavřít nejdou, mají jen kousíček suchého zipu, kterým se jakoby přivřou, ale nezavřou, takže každý vítr se dovnitř dostává bez problémů a v jarních měsících je kvůli mohutnému profuku studeného vzduchu a tenoučké plachtě nepoužitelný. Můj původní foliák se silnou plachtou a dokonale uzavíratelný, sloužil mým rostlinám už od února k mé plné skpojojenosti, samozřejmě s využitím příkryvu netexem uvnitř. To u tohoto foliáku nestačí. Další omezující rozdíl oproti kvalitnímu foliáku je krátký okraj plachty u země. Můj původní měl 50 cm překryv pro založení do rýhy okolo foliáku, obložení cihlami a zaházení těchto cihel hlínou, takže odolal úplně všemu. Tento kvůli profukům skrz všechna neuzavíratelná okénka a krátké plachtě, proto s malým ukotvením u země, bude mít při vichřicích asi problém. Dále, tento foliák má dveře opatřené obyčejným kostěným zipem, který se při náporu větru a profucích větru. od tenké plachty odtrhává, a to ještě ani nezačal sloužit. Sloužit asi nikdy nebude, neboť v teplých dnech nevím k čemu by mohl sloužit. Saláty mám už pěkně vzrostlé přímo na záhoně, rajčata a papriky čekají v kelímkách na výsadbu ven už co nevidět, zrovna tak jako celery a mochyně. Pórek, mrkev a petržel jsou už také docela pěkné venku, brambory jsou venku také a ani by se do foliáku nehodily. Melouny a okurky budou také venku. Ty jsem ve foliáku pěstovala před pár roky a zjistila jsem, že se jim daleko lépe dařilo také venku. Takže tento foliák za mě nebrat, hlavně kvůli nulové tepelné zádržnosti, která je v časných měsících, nebo v chladných oblastech nutná. Nemá-li foliák dobrou tepelnou zádržnost, tak je pro období od února do května na nic. Tolik z mých poznatků, snad Vám to pomůže při výběru a přeji vám hodně pěstitelských úspěchů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.