Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kadeřavost nektarinky

Od: lratajska odpovědí: 1 změna:

Prosím, mám malou nektarinku třetím rokem, jsou na ní již listy v této době a je napadená kadeřavostí. Přečetla jsem si o postřicích zjara a na podzim - Kuprikol. Mohu tento stromek postříkat proti této chorobě i teď? Nebo mám otrhat poškozené listy a postříkat pak? Nebo se mám smířit, že je strom napadený a začat ošetřovat na podzim? Nevím si rady, je mi to líto.Nechtěla bych o stromek přijít a mám zajem, aby rodil. Moc děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kadeřavost se stříká když jsou pupeny ve stavu myšího ouška. Teď už je v pletivech listů a postřik měďnatými prostředky už nepomůže. Mám dobré zkušenosti s postřikem biologickým fungicidem Polyversum který kadeřavost trochu brzdí ale zázraky od toho nečekejte. Zachrání to broskvoň od toho aby ji kadeřavost úplně zničila což opravdu někdy při silném napadení dokáže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]