Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průhledné listy sazeniček rajčat a načervenalé stonky

Od: eveleen* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, zkouším si vypěstovat sazeničky ze semínek, ale na listech se mi objevují takovéto skvrny. A stonky jsou takové načervenalé, tak nevím, jestli je to v pořádku nebo ne. Sazeničky mám za okem na jih. Tak nevím, jestli jim nezačíná nějaká choroba a není lepší si koupit sazeničky od profíků :)...přeji krásný den

Průhledné listy sazeniček rajčat a načervenalé stonky
Průhledné listy sazeniček rajčat a načervenalé stonky #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

jsou trochu připálené. Když je ale zasadíte ven a dostatečně je zapustíte do země, klidně smotat vytáhlý stonek skoro celý pod zem, tak budou v pohodě. Pokud by bylo slunce jako v minulých dnech, zasloužily by si na pár dní lehce zastínit.

eveleen*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď a rady. Příště si na to sluníčko dáme ještě větší pozor.

honzin*

děláte to hodně podobně, jako já, ale je to třeba ještě trochu vychytat... Seju tak cca polovina, konec března. Doma, za oknem, mi vzejdou cca za týden. Seju 2 - 3 semínka do toho malého sadbovače. Jakmile víc vylezou, nechám jen to nejsilnější. Po cca 2 - 3 týdnech (podle rychlosti růstu) přesazuju do většího sadbovače, kde už zůstanou. Zásadní je okamžitě je odstěhovat někam do chladu a co nejvíc světla. Ideál je cca 15°C a hodně světla. Sazenice pomalu rostou a úžasně nabývají na síle. Bez milosti začnou "chodit" také ven. Jakmile je třeba nad 5°C, tak ráno ven a večer třeba zase dovnitř. Nenastydnou. důležité je, aby nemrzlo. Ideál, kde slunko je pár hodin, ne celý den. Celou dobu zalívám Kristalon Start. Vyrostou tak sazenice, jako sloupy, nevyčouhlé a s bohatým kořenovým balem, co Vám bude závidět celá ulice.

Ale chápu, že v domku se to dělá lépe, než v bytě...

jiofa
hodnocení

2x

Spálené sluncem. Tak citlivé sazenice nesmíte nechat na přímém slunci, byť za záclonou.

eveleen*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Já měla strach, že nebudou mít moc světla a ono jim to spíš ublížilo. Příště je zkusím umístit jinam.

hodnocení

2x

Hustý vyčouhlý porost spálený od slunce. Proč je máte po dvou v sadbovači?

eveleen*
hodnocení

Z blbosti a lenosti :)...myslela jsem si, že mi všechna semínka nevyklíčí. A vyklíčily. A pak jsme se tak dlouho rozhodovala, kterého se zbavím, až byly tak velké, že mi jich přišlo líto.

Hlavním úkolem bylo ukázat školkové dceři, jak ze semínka vyrostě sazenička, která se zasadí do záhonku a vyroste rajče. Bohužel nemám úplně dobré podmínky pro vypěstování super sazeniček. Spíš šlo o radost, že nám z toho něco vyrostlo a možná z toho budou i rajčátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]