Můžeš zkusit Polyversum. Ta krabička vydrží X let. Funguje jako biologický fungicid. Sice už nezlikviduje kadeřavost která už pronikla do pupenů ale zmírní její projevy takže ti kadeřavost nezlikviduje všechny listy. Jen musíš myslet na to, že to jsou živé bakterie takže se nesmí kombinovat s chemickými postřiky které by je zahubily.
Stříkala jsem 2x a listy se stejně začínají kroutit. Na meruňce mám zřejmě moniliovou spálu, s tím letos prý už nic nenadělám, snad příští jaro postřik, ale snad spíš pokácet. Angrešty jsem postříkala proti padlí, tak se na nich začínají objevovat mšice. na jabloni mám šedivé lístky, prý to je nějaké padlí,jabloň není velká, měla to již vloni, tak jsem ji taky stříkala a má to znovu. No, zahrada je radost.
Padlí nemá s mšicemi nic společného. Proti mšicím stačí na kmen natřít lepivou pastu kolem dokola, tak čtyřcentimetrový pás, aby tam nemohli mravenci mšice nosit. Koupí se v zahrádkářských potřebách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.