Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata a physalis

Od: postolka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je možné pěstovat spolu ve skleníku rajčata a mochyně peruánské? Obě jsou z téže čeledi, proto se obávám, jestli není hloupost, pěstovat je společně. Venku mi mochyně nechtěla dozrát (na keři dozrálo jen asi 20ks a doma už žádná), i když byla na slunku celý den, proto ji letos zkusím dát do skleníku. A na rajčata mám málo místa. Máte někdo zkušenost? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mně mochyně roste dobře venku i ve skleníku vedle rajčat - nemám s tím žádný problém.

hodnocení

0x

co se pěstování této kombinace ve skleníku týká, nemám zkušenosti. ale venku mi rostou velmi dobře a vůbec si nevadí.

postolka
hodnocení

Děkuji mnohokrát, zkusím je dát i do skleníku, když vám jdou venku.

hodnocení

0x

Také jsem zkoušela vypěstovat mochyni peruánskou. Jak venku, tak ve foliáku. Plody ale neuzrály tak, jak jsem si to představovala. A ty venku byly snad i lepší. Už si nevzpomínám, ale vím, že jsem alespoň nějaké ochutnala. Ale byly malinké, rozhodně ne takové, jako když je koupíme v obchodě. Tak už jsem to vzdala.

Mně mochyně roste velmi dobře, má hodně plodů, docela i dozrají. Mám ji na slunci chráněnou skleníkem. Je výborná.

postolka
hodnocení

Děkuji za další odpovědi. Loni jsem mochyni pěstovala jen venku (skleník ještě nebyl) na jižní straně na přímém slunci a ze čtyř rostlin byla plně zralá jen miska plodů, velké byly asi jako z obchodu a chutné taky, ale moc jich nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]