Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi to teta přinesla?

Od: martingalecka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den , teta mě donésla kytku , že prej ju našla v lese , u její chaty . Zasadil sem ji , ale nevím , co to je . Možete mě prosim poradit?
Co mi to teta přinesla?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Myslím si totéž, bradáček vejčitý. Je to jedna z našich orchidejek, proto nervat, nevyrývat, nechat na místě. On ten květ nebude totiž vůbec hezký, je velice nenápadný a v přírodě si ho povšimne jen málokdo. Jaga.

doplněno 10.05.21 06:38:

Asi Vám jen tak nikde neporoste. Má rád vlhčí lesy, humózní půdu, listnaté stromy nad sebou. Jen ho nenechavá teta zbytečně vyryla. Podobný je příbuzný kruštík šírolistý, kterého si v přírodě také obvykle jen málokdo povšimne.

Tyto rostliny bychom si měli zachovat, jinak je příští generace už nebudou znát. A k korýtku či na skalce to jen těžko půjde.

Pokud vykvete, dejte sem pak foto, aby lidé viděli, jak nenápadná a vlastně vůbec nezdobící rostlinka to je.

Udělala jsem to za Vás. Takhle vypadá rostlinka v plném květu. Opravdu nic moc, že? Navíc je upozorňováno na její ochranu. Kruciš!

Co mi to teta přinesla? #2
martingalecka
hodnocení

Děkuju , mosím jí vysvětlit , že se to z přírody nebere . Příště to už neudělá . Přeju krásný den

72mona
hodnocení

2x
Bradáček vejčitý, předpokládám. M.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. @jaga má pravdu. Ještě doplním. Orchidejka vám zahyne, příští rok již nevyroste. Ke svému životu totiž potřebuje zvláštní druh symbiózy s podhoubím konkrétních druhů hub, které úplně všechny naše přírodní orchideje vyživují. Bez jejich výživy nedokážou žít, zvlášť mladé rostliny. Jde o komplikovaný typ soužití, jakého se jí u vás na zahrádce těžko dostane. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]