Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dipladénie

Od: sebor® odpovědí: 4 změna:
Ahoj, koupil jsem Dipladenia v Lidlu. Nějak nám nejde, nové lístky se kroutí, upadnou... Květy, co měla z obchodu za chvíli upadly, staré listy jsou ale pěkné. Manželka ji rosí, světla má dost, je na jih, ale slunce na ní nesvítí. Nevíte, jak na ní? Děkuji! Sebor
Dipladénie

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já ji měla na jižním okně na plném slunci. Kvetla a snažila se šplhat po zácloně. Nemá na těch listech savé škůdce? Prohlídněte. Nemá té vody moc? Nepřehnojili jste? Nenastydla Vám cestou z obchodu? I když vedle ve vsi ji mívají venku, kde se obtáčí po sloupcích před restaurací a nikdo o ni příliš nepečuje.

hodnocení

Možná, že nastydla cestou domů, ale nemrzlo. Možná, že je přelitá, už taky trochu pohnojená tek. hnojivem na kvetoucí. Škůdce nejsou vidět. Dáme ji tedy za okno, uvidíme . Díky za odpověď! Sebor
liska5

Zahradníci ji vyburcují přihnojením "ke kráse", aby ji prodali. Takže hned hnojit, to by bylo pro ni moc. Viz krabaté listy. Je třeba pát týdnů počkat. Určitě jsem ji nikdy nenechala přeschnout, ale přelití jí určitě vadí. Dobré je píchnout k ní ke stěně květníku špejli. Zdánlivě suchá zemina je dole v květináči plná vody. Měla by mít volný odtok do podmisky. V těch vysokých obalech se mohou kytky "topit". To máte ale dobře. A jestli přesazovat tak, pak do hliněného květináče.

hodnocení

Díky za cenné rady! Sebor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]