Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už čtyři roky mám tento kaktus (viz. foto).
Včera jsem jej přesazoval a upadl mi ze stoličky (cca 50 cm). Dnes ráno jsem si všiml, že kaktus začíná na vršku černat. Nevíte, čím by to mohlo být, popř. jak kaktus "zachránit"? Kaktus není přelitý (zalévám jej pořád stejně, ale s něčím takovým jsem se ještě nepotkal).
Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Petr Polák
Já bych ten poškozený asi opatrně odstranila a vyhodila, aby se případná choroba nestihla šířit. A ptala bych se po fungicidech na kaktusy.
Zdravím. K tomu, co radí Liška. Nebo nejdřív zjistěte, zda to černé místo je tvrdé => pak bych nechala být. Pokud je změklé, tu část bych vyřízla či odřízla celý vršek (žiletkou, odlamovacím nožem), posypala mletou skořicí či dřevěným uhlím. Mělo by se to "zatáhnut" a dál to nic nedělat. Kdyby to začalo hnít, postupovala bych, jak radí Liška. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.