Nevím co si mám myslet, když se tchynin jazyk řadí mezi nejmíň náročné pokojovky a přesto mi zvadl :D no nic, dobrý pěstovatel ze mě asi nebude Dostala jsem od kamarádky jeden list tchynina jazyku, zasela do květináče s hlínou namixovanou s pískem, zalevam malinkými množstvím vody jednou tydne, je na jižním parapetu a stejně zvadl. Přemístit? Zalevat více/méně , změnit zeminu? Dekuju za všechny rady
Sejí se semena, sází se rostlina. Ta Vaše byla bez kořenů, neměla čím tahat vláhu, když do ní pralo slunce. Tchýnin jazyk ani na plné slunce nepatří. Stejně tak ho poškodí teplota pod +10 stupňů. To jí měknou pletiva. Sansevieria, jak se tchýnin jazyk nazývá, se řízkuje a ty řezy, až trochu zaschnou, se založí do substrátu, aby zakořenily. To trvá dlouhé týdny, určitě hodně přes měsíc.
Vyhovuje mu spíše východní strana, na jižní je moc slunce a to mu vadí, listy se nenávratně popálí. Zalévejte méně. Zvlášť nově zasazeny list moc nezalévat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.