Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou to byliny?

Od: petunie* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den , chci se ujistit , zda se opravdu jedná o hluchavku nachovou a česnáček lékařský . Také mě ještě zajímají ty dodané fotky . Jedná se o smrž? A co je ta poslední modrá kytička? Chtěla jsem si nasbírat yzop , ale nejsem si jistá , zdali je to on . Děkuji a přeji krásný den , s pozdravem Petunie Jerichova
Jaké jsou to byliny?
Jaké jsou to byliny? #2
Jaké jsou to byliny? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1/ Hluchavka skvrnitá, máte pravdu. Vidíte ty skvrny na spodní části pysku? Od toho dostala své jméno.

2/ Hluchavka nachová, rozdíl poznáte snadno - květy menší, světlejší barvy, než hluchavka skvrnitá, navíc květy jsou až na vrcholu, špičce stonku.

3/ Česnáček lékařský - listy jsou vhodné do salátů a pomazánek.

4/ Kačenka česká - patří mezi smrže, je ale menší. Jedlá a chutná. Pokud si dobře pamatujete, kde jste ji našla, budete na tomtéž místě nacházet kačenky i v dalších letech.

5/ Zběhovec plazivý - s yzopem opravdu nemá nic společného. Jaga.

Souhlasím, jen ten yzop a zběhovec mají společnou čeleď - hluchavkovité. A to je dost :). A oba (a mnoho dalších hluchavkovitých) patří mezi léčivé byliny. A ještě ke všemu ta modrá barva... :).

petunie*
hodnocení

Děkuji vám mnohokrát, opravdu jste mi pomohli. Přeji krásný zbytek dne, s pozdravem Petúnie

petunie*
hodnocení

Ještě mě zajímá jedná věc . Slyšela jsem , že je tlustice vejčitá jedla a léčivá rostlina . Může se užívat vnitřně a třeba i na afty a opar?
Jaké jsou to byliny? #4
Jaké jsou to byliny? #5
Jaké jsou to byliny? #6
petunie*
hodnocení

Je velká cca 20 - 25 cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]