Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka chcipe

Od: juelen odpovědí: 17 změna:
Ahoj, mám problém se sekačkou. Potreboval jsemvymenit lanko a jednou ji nahnul na stranu tusim na stranu kde neni karburator vim nesmi se to. Svicka vymenena cerstvy benzin natural 98 vyprany perfektne vycisteny molitanovy filtr...a sekacka stale jde ale chcipe alw nechcipne uplne a motor se jeste chyti a zas minutu jde a chcipne alw ne uplne a zas se to rozjede a takto furt...nevite co by s tim mohlo byt? Motor Brigs stratton
Sekačka chcipe

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

4x
Ucpaná tryska. Většinou to samo přejde, je to typická závada po zimě.
juelen
hodnocení

Myslis jo? Mam natural 98 nemam koupit treba jeste benzin aditiv VIF?

kimbert*
hodnocení

2x

Jak píše Vernon,nedostatek benzínu,mám stejné zkušenosti jak u pily tak bubnové sekačky ,stejné příznaky a vždy tam šlo málo benzínu,u pily po vyčištění karbecu(nepomohlo) jsem zjistil v nádrži neprůchozí sací koš (filtr)po vyčištění motor jede super,u bubnové sekačky přicpaný otvor nad jehlou(přicpaný pravděpodobně biosračkou v benzínu)a než jsem na to přišel tak to taky trvalo...vyčistil bych trysky karburátoru a celou cestu paliva od nádrže(filtr) ke karbecu.

juelen
hodnocení

A jak vycistit trysky karburatoru demontovat a rozebrat karburator a trysky vycistit jak a cim?

Řeším to ultrazvukem, průmyslovým zařízením...vemte do servisu, kde ho mají..nebo zkuste nejdřív čistič, snad pomůže...

hodnocení

1x

Nevim jestli Vám poradím, ale řeknu Vám svou zkušenost. Nastartoval jsem sekačku a používal ji asi cca 1 hodinu, poté sama od sebe chcipla.
Nemohl jsem jí nastartovat. Vždy chytla, ale za cca 20 sekund opět zdechla.
Tak jsem vyndal vzduchový filter a sekačka z kuckáním naskočila a pak jela jako hodinky, opatrně jsem přiložil filtr k nasávání a sekačka opět začala chcípat, tak si říkám. Nejde tam vzduch přes ten filtr. Ale proč? Je novej, měnil jsem ho na začátku sezony? Tak jsem nechal, běžet motor a uviděl jsem jak ze sání stříká benzín a během 5 minut se začala dělat loužička pod sekačkou. Přičichnul jsem k filtru a byl cítí po benzínu. A v té chvíli mi to došlo, benzín stříkající přes sání zalepil filtr a motor kvůli nedostatku vzduchu zdechnul...
U mně je závada zřejmá, někde to netěsní (asi karburátor) a benzín stříká kudy nemá... :)
Nevím, zda Vám můj příklad pomůže, ale já jsem amaterský kutil, takže na věci obvykle příjdu stylem pokus - omyl.

vernon
Benzínem se filtr nezalepí...

Ale zhorší přivod vzduchu přes filtr :)

hodnocení

0x

ten vzduch tam pořád nejde - to je na kompletní pročištění v servisu, když to sám nedáte... Ono by se to doma dalo udělat, ale při vašem postupu vám zbude šroubek a půjde to do ekodvoru

doplněno 03.05.21 18:19:

Já bych si tipnul to co píše kolega níže - já měl stejný motor - dvakrát mi to při seknutí bouchlo - ten filtr si natáhl olej z motoru - nepomohlo omytí. Možná je bordel i v cestě karbece - nicméně je to o rozmontování a vyčištění jak karburátoru, tak filtru - problém bude na 90% v přívodu vzduchu.

Já se zlobil s benzínovou sekačkou tak dva roky, než jsem si koupil elektrickou stigu z bazoše za litr a ta mi 10 let seče bez problémů. No ale jasný je, že jestli máte zahrádku 20km od domu, elektrická vám nepomůže :)

juelen
hodnocení

Ale prd,ja si to neuvedomil. Mate pravdu při zacpani privodu vzduchu neni citit zadne nasavani vzduchu. Pri ucpani nasavaciho otvoru prstem zadna zmena a motor jde stale stejne...takze to musi byt nekde ucpane,kde co vyčistit?

juelen
hodnocení

Co mám pročistit
gazda*

když vyhodíte vzduchový filtr, tak to nedělá? Jestli ano, tak vyměnit vzduchový filtr.

juelen
hodnocení

Ano,dela to stale,jen mozna o 20% mene s vyhozenym filtrem ,nevim zda po rozebrani a vycisteni a nebo kvuli vyhozeni filtru ci obojiho ci placebo...ale kazdopadne zavada pretrvava i po vyhozeni filtru

juelen
hodnocení

Jsem rozebral celý předek motoru až k valci a ventilum cele jsem to vcetne cesty do bloku motoru kde vede sani vzduchu prostrikal cisticem PORTA a stejne to nepomohlo mozna o 20 % cele jsem to poskladal a minimalni zlepseni jak ucpu zcela uplne sani vzduchu prstem motor se nedusi a nejevi to zadne znamky duseni takze stopro nekde ucpany privod vzduchu...uz nevim co dal vycistit zrejme nejake uzke kanalky to musi jit cely motor rozebrat? Karbec jsem necistil v tom kovovem ohv a u valce byl olej to nevim zda ma byt jeden pistek trosku zacernaly vse vycisteno...minimalni zlepseni...
Sekačka chcipe #2

juelen
hodnocení

Prostě kucka,a vzdy div uz nechcipne ale ne a v poslednich otackach pred chcipnutim se to zas chytne a takto furt ...akorad frekvence po rozebrani a poskladani se mozna trosku snizila ale jak to jde do yssi travy peoblem opet nastava

juelen
hodnocení

Tak to nechapu. Rozebral sem a vycistil jsem karburator a nesla ani nastartovat celej den lezela ladem na zahrade. Ted jsem to zkusil a najednou naskocila a přede jak kočička bez problémů.
asd1

Nejspíš bylo uchlastáno... Nejspíš karbec zalepenej bisračkama z benzínu.. VIF dost pomůže, dobře čistí a funguje i jako stabilizátor paliva..

Před uložením benzín bez biosložky (plnou nádrž) nebo vyjet do sucha (a karbec vypustit)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]