Nejste přihlášen/a.
Hezký den.
Opět prosím o pomoc s identifikací, tentokrát jde o rostlinku. Letos ji hojně vídávám na loukách, okrajích cest... Fotka není příliš zdařilá, ale detail květu tam je. Ty jednotlivé kvítky jsou opravdu titěrné, mají (maximálně) tak milimetr. Listy tvoří růžici doslova přimáčklou k zemi. Opět mám tip (jsem si téměř jistá, že je to ono), ale nebudu ho uvádět, abych neovlivňovala Děkuji všem, kdo se zapojí. Mona
Tak váš tip je správný ale celkově květ je tak 5 mm a kdo hledal kvítek 1mm, tak nemohl uspět. To nic nemění na tom, že jste na 99 - 100% určila správně.
Ten huseníček jsem měla v záloze, že je jarní a béle drobnokvětý.. Ale zdá se mi, že je oproti Vašemu exempláři nějak víc rozkladitý a následně tvoří dlouhé semeníky.
Fotka není příliš jasná, za sebe si myslím, že jde o lomikámen zrnatý - Saxifraga granulata. Je to jeden z mála latinských názvů, které znám.
U nás rostl podél silnice na příkopě, bohužel, už několik let jsem ho tam nenašla. Hezká jarní kytička. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.