Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé sazenice rajčat, pomalu rostou

Od: rajce odpovědí: 9 změna:

zdravím, mám sazenice rajčat, které jsem vyséval v březnu, které mají maximálně 5cm výšku, co mám dělat, aby byly větší? Za 14 dní je chci sázet. Děkuji za vaše tipy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

1x

Do čeho jste vyséval? Poslední roky se na zahrádkářských webech řeší ne-kvalita substrátů. Substráty se vyrábí z "bio popelnic", které ve velkém obsahují trávu ze "sterilních" trávníků (oštřených herbicidy) a tyto substráty obsahují rezidua těchto herbicidů. Na webu lze i dohledat odborné studie - analýzy těchto substrátů, které to dokazují ...

Máte svatou pravdu...

hodnocení

0x

Chceš pobavit sv.Petra? Vyprávěj mu o svých plánech. Třeba v ten den, aby ti udělal radost, vyžene lední medvědy. ;) Ale jinak se nebojte, rajčata vyrostou, než je zasadíte ven. Mají ještě čas. Kdyby vyrostly nějak moc, budou to takové chudokrevné vytáhliny.

hodnocení

0x

Klidně je za dva týdny vysaďte takové, jaké budou, však ony to dohoní. Za 14 dní ještě povyrostou na dvojnásobek a venku pak už pěkně pojedou do výšky. Ted je zalévejte vlažnou vodou.

hodnocení

0x
Těžko soudit bez fotky, jak jsou na tom. Mají dost světla? Jakou teplotu? Pokud jsou na světle a teplota 15-20C pak je můžete jemně prihnojit. Ideálně tekutým hnojivem do zálivky.
Vyseval jsem je na konci března a jsou kolem 15cm.

id
hodnocení

0x

Máte je přepikýrované, každé rajče samostně? Co to máte za rajčata? Já vysela mini rajče (dorůsta 20 cm) 7. dubna a nyní má 9 cm. Jsou to rajčata do ruhlíku místo muškátů.

rajce
hodnocení

0x

Rajčata mám prepikýrované, zasazené do zahradnického substrátu, semena koupená v hobby marketu, mám je umístené pod oknem u topení, dnes jsem postříkal na listy hnojivo, jsem zvedavý, jak se jim bude dařit. Mohu je umístit do skleníku na to otužování? Jakou zvládnou nejnižší teplotu? Nevadí když bude +-1,5C přes noc?

Cokoli pod 10C znatelně brzdí růst rajčat. Takže raději ne. Jedině nosit přes den, kdy je teplo.

jg®
hodnocení

0x

Zálevat hnojivem Kristalon-start. Mám s tím dobré zkušenosti a není co pokazit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]