Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám sazenice rajčat, které jsem vyséval v březnu, které mají maximálně 5cm výšku, co mám dělat, aby byly větší? Za 14 dní je chci sázet. Děkuji za vaše tipy
Do čeho jste vyséval? Poslední roky se na zahrádkářských webech řeší ne-kvalita substrátů. Substráty se vyrábí z "bio popelnic", které ve velkém obsahují trávu ze "sterilních" trávníků (oštřených herbicidy) a tyto substráty obsahují rezidua těchto herbicidů. Na webu lze i dohledat odborné studie - analýzy těchto substrátů, které to dokazují ...
Klidně je za dva týdny vysaďte takové, jaké budou, však ony to dohoní. Za 14 dní ještě povyrostou na dvojnásobek a venku pak už pěkně pojedou do výšky. Ted je zalévejte vlažnou vodou.
Rajčata mám prepikýrované, zasazené do zahradnického substrátu, semena koupená v hobby marketu, mám je umístené pod oknem u topení, dnes jsem postříkal na listy hnojivo, jsem zvedavý, jak se jim bude dařit. Mohu je umístit do skleníku na to otužování? Jakou zvládnou nejnižší teplotu? Nevadí když bude +-1,5C přes noc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.