Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím podložit 1000l kontejner na dešťovku

Od: heda* odpovědí: 16 změna:

Čím podložit 1000l kontejner na dešťovku? Budou stačit betonové tvarovky pro ztracené bednění?

Stejný problém - čím podložit dřevěné nohy králíkárny aby neshnily? Tímtéž?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten kontejner mám již cca 8 let podložený betonovými kostkami ze zámkové dlažby a nemám žádné problémy. Na králíkárnu bych použil klidně totéž.

doplněno 02.05.21 14:42:

@floro: Každý rok na nich ta tuna je a zatím nepraskly. Takže není důvod uvažovat o změně a proto je doporučuji.

Ono totiž také záleží na rozložení té zátěže. A to mám udělané dobře.

floro*
Já odpovídám zadavateli na ztracené bednění, ne na vaše dlažební kostky...

floro*
hodnocení

0x
Tvarovky nejspíš prasknout. Nejsou sami o sobě pevné. Když se bečka napustí, má to tunu. Ideálně kameny, obrubniky, dřevěný špalek atd.

hodnocení

0x

Dost záleží na podkladu, páč ZB unese hodně na tlak. Taky je možno stará cihla do roviny. Velký placák opuky.

jm
hodnocení

0x
Ibc mám na plastové paletě, už 10 let, nic nehnije :-D
Plastová paleta je ideál ale musí být na úplně rovné ploše jinak ji za váha zkroutí a ona popraská. Ona i bytelná dřevěná paleta vydrží nejmíň 5 let než odspod začne hnít a když se dají 2 na sebe je to ideální výška na to aby se pod kohout vešla konev na zalévání.
jm
Když jsem potřeboval vyšší polohy ibc, dal jsem na sebe 3-4 palety prokládané dřevěnými trámy. Na dva roky stačilo.
Dlouhodobé řešení je betonový základ a železný nosník.

hodnocení

0x

Máte kontejner "v koši?" S původní podlahou? Pak, jak radí předešlí rádci. Pokud je "holý", pak musí stát na rovné ploše, kterou můžete následně podložit dle rad; ale, pokud nebude mít boční výztuhy, zplacatí...vyboulí se... za několik let se zničí, pokud v něm bude voda...to jen na okraj, i to jsem už viděl...

krtek6
hodnocení

0x

normálně to stojí na euro paletě...ale jinak i to ZB není špatný nápad..

Krtku, vím že to vezmete s humorem, ale to není EURO paleta, páč nádoba má rozměr 100x120cm. Musí být od vápna, Heluzu, Porothermu, Ditonu a podobně.

krtek6

paleta jako paleta...já třeba onehda zjistil, že od Porfixu jsou palety 100x100*nevi*...nikdy jsem tomu nějak nevěnoval pozornost

Máte pravdu, u Porfixu je to 100x100cm, dosti pevná, hodně vydrží..

zbys*
hodnocení

0x
IBCčka máme kompletní i s klecí a všechny sedí jen na zemi.Žádný problém nevidím,samozřejmě se trochu zaboří,ale je to spíš estetický problém.Mě jde o funkci,ne krásu.
Pod dřevěné nohy cokoliv co izoluje od zemní vlhkosti
heda*
hodnocení

Přímo na zem to nechceme dávat, pod kohoutem chceme mít prostor pro nádoby na vodu.

zbys*
To jsem nevěděl.My máme propojeny 2 IBC spodkem a voda se čerpá hovnocucem vrchem.

heda*
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Máme nějakou zbylou zámkovou dlažbu, půjde pod kontejner. Krásné jaro vám všem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]