Nejste přihlášen/a.
Mám doma lichořeřišnici vypěstovala jsem si ji ze semínek krásně rostla a pak když byla dlouhá tak 10-15 cm tak začali listy žloutnout až nakonec uschi a musela jsem je odstranit později žloutli tak moc že jsem odstranovala tolik listů až tak nakonec toho moc nezbilo ale rostliny rostou dál nevíte někdo proč se to děje s těmi listy? nemáe někdo podobnou zkušenost?
Mám zkušenost, že lichořeřišnici se dařilo, když byla vyseta až v květnu a rovnou venku do humózní půdy a do míst, kde není polední úpal.
Liško, tomu bych věřila, protože v květnu už je půda prohřátá. Ale když mám doma tu vyhřívací dečku pro výsev, tak mají semena stejné podmínky. Já teda zkusím koupit ještě jeden pytlík a vyseju v tom květnu. Ale já je nechci mít v záhoně, ale v truhlíku.
podle mého názoru není moc vhodná do truhlíku. Mnohem více prospívá a roste v půdě, humózní. Jak píše liška.
Pěstovala jsem ji v rohu bylinkové zahrady pro hotel - jedlé dekorativní květy /chuť trochu, jako ředkvička/. Plazila se jako dýně po trávníku. Ona rychle vyklíčí a relativně brzo kvete. Zažila jsem více variant, co do mohutnosti rostliny i velikosti a barvy květů. Možná ty mrňavé mohou prospívat v truhlíku /?/
Mně moc zachutnala. Hlavně květy, na chleba, nebo do salátu jako zpestření. Než přijdou mrazy tak naložím do slivovice. Užíváme po lžičkách. Ty nízké druhy do truhlíku určitě půjdou. Vysoké (až 2 - 3 metry) bych nechal na záhon.
No já je právě na jídlo chci. A kdysi jsem je v truhlíku úspěšně pěstovala. Právě že krásně visely dolů a byly obsypané květy. zrovna jsem si přinesla další pytlík, ale už tu převislou neměli, tak jsem koupila tu nízkou. Je tam 15 semínek, cena po slevě, 27 Kč. Ti co jsou majitelé obchodu se semeny, musí být těžce "za vodou", když za dva gramy semínek člověk zaplatí normálně 32 korun. To je 1.600 korun za kilo. Kam se hrabe kaviár.
já zasel předevčírem. Do sadbových květináčků. 12 semen, zatím. Pokud by to vzešlo vše, tak bude stačit bohatě.
Mám stejný problém a mám ji venku. V pytlíku bylo 12 semínek, vzešlo jich pouze 5 a i ty skomírají. Přitom ten pytlíček stál skoro 30 korun, jestli ne víc. Semínka, která se u nás prodávají jsou hodně nekvalitní a předražená. Už jsem se tady sama chtěla zeptat, jestli nemá někdo doma semena z vlastních rostlin, protože já se snažím vypěstovat tuto popínavku už 3 roky a buďto vůbec nevzjede, nebo jsou rostliny slaboučké a nakonec uhynou. Dva roky jsem dávala rovnou do truhlíku a nic, tak jsem letos schválně předpěstovala a výsledek je katastrofální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.