Dobry den, nemate radu, proc se memu ficusu zcvrkavaji koreny? Je to prelitim? Drive byly tvrde a baculate, nyni viz. foto.. Vzpamatuji se? Dekuji za rady
Zalévám ho v ploché bonsajmisce 1 x za 10 dní, protože v těch nohách má rezervoár vody. Zaleju ho tak, že v podmisce má 1 cm vody a pak 10 dní nic, až vyschne. Mám ho u západního okna, slunko má přes záclonu. Vy tady nemáte kontrolu, jestli není přelitý, když má ten vysoký obal. Možná ho odrovnala častá zálivka. Shazuje Vám listí?
liska5
Jo, a vlažnou vodou...Zalévala bych i méně často, jenže v té místnosti je relativně teplo.
Nyni po zaliti shodil asi 3 listy, jinak mi ted neopadava, ale bohate listy uz nema, jak je videt.. Nezalevam casteji nez jednou za 14 dni, ale mozna zalevam moc..? Take jsem ho pred casem chvili rosila, ale ani to mu nejspis neprospelo.
Mám pocit, že ty kořeny už jsou nenávratně poškozené a už nemají tu funkci rezervoáru. Nestojí mu v tom obalu voda? Se zálivkou teď opatrně. Moc nadějí bych si ale nedělala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.