Nejste přihlášen/a.
Obávám se, že na to už je koncem dubna pozdě. Většinou už jsem je tuhle dobu, když nebylo tak studené jaro jako letos, sázela ven a některé mi už i kvetly.
Já být vámi, tak si koupím sazenice. Výběr je velký.
osvědčil se mi pro výsev i sazenice substrát pro výsev. Dává mi to snadno opakovatelný a kontrolovatelný výsledek. Riskovat nestojí za to. Taky už jsem se spálil - tedy spíš ty rajčata. Jakmile tam přimícháte něco, co přesně nevíte, vždy je riziko. Jakmile sazenice mají pár cm, tak jdou do chladna, případně je maximálně otužuji. Pěstování doma na parapetu, v pokojové teplotě, je špatně. Rajčata jsou úžasná v tom, že v chladu pomalu rostou do výšky, ale krásně sílí do šířky a rozšiřují kořenový bal. Mluvím o 15°C třeba. Zároveň v této teplotě vystačí s méně tepla. Ale zásadní je to zalévání. Dokud sazenice nevadnou, tak je vše v pořádku. Naopak trvale mokrý substrát je špatně a sazenice nerostou a uhnijí. Jakmile si sazenice vybudují velký kořenový bal a oteplí se, tak už prakticky nejdou přelít.
Jak píše boba je pozdě. V lepších letech mohou jít už teď na záhon. Je škoda to teď sít. Ztratíte několik týdnů potenciální úrody.
Já bych to přesto ještě zkusila. Kolikrát mi vyrostou sazenice rajčat samy na zahradě a klidně z nich vypěstuji sazenici, která plodí. Jestli máte nějakou vyhřívací podložku na klíčení semínek, tak vzejdou brzy. Já jsem si koupila asi před 3 roky dvě na AliExpress, a funguje bezvadně a byly za pár korun. Tady za ni chtějí majlant. Já mám tuhle, ale určitě ne za tu samou cenu. Schválně ji vyhledám na Aliexpress a pošlu Vám odkaz. Druhá je jiná, oni ji prodávají jako podložku k počítači. Asi pro lidi, kteří pracují někde v zimě, nebo co. A ta je větší a funguje snad ještě lépe, mohu regulovat teplotu. Já jsem s tím systémem naprosto spokojená, protože mi na těch podložkách vyklíčí všechno a rychle.
Teď jsem v rychlosti našla tuhle, ale mají tam větší výběr a můžete najít i v českém skladě, v tom případě byste to mohla dostat do týdne. Ale to samozřejmě negarantuji. Sama budu ještě hledat a ještě si jednu přikoupím. Ta, co jsem Vám poslala, Vás vyjde i spoštovným z Čech na 4 stovky maxi. A tady za to chtějí přes tisícovku a rčitě ještě stovku za poštovné.
Posílám Vám odkaz na jiné prodejce podložky, hledejte podle toho, co Vám bude vyhovovat. mají jich hodně. A čtěte recenze. Případně objednávajte podle toho, kolik lidí u toho prodejce objednalo. Tam najdete nejvíc recenzí. nekupujte u toho, u kterého nikdo neobjednal. tady. já jsem ještě hledala tu druhou co mám a našla jsem ji, ale bohužel už není nikde v prodeji. Byla to tahle. Ale možná najdete nějakou hodně podobnou, ale chce to čas a hledat. Já bych řekla, že ta je ještě lepší než ta černá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.