Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yuccou přerůstá?

Od: lukasjandora odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl bych se poradit jak pomoc této yucce?máme již 4 roky na stejném místě, nepřeléváme ani nehnojíme,hlína je lehce navlhla nikdy mokrá.Není na přímém slunci.Téměř od začátku co ji máme ji usichaji listy viz foto...není to tím že má příliš mnoho výhonků z hlavního kmene?není přerostla?
Yuccou přerůstá?
Yuccou přerůstá? #2
Yuccou přerůstá? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím.
Jak se tak dívám, vidím, že je absolutně suchá.
Minimum zálivky!

hodnocení

2x

Já bych doporučovala a sama bych to udělala, ty dlouhé klacky bych rozřezala na cca 30cm dlouhé špalíky a dala do vody zakořenit. To v květináči obroste, ožije, když vyměníte vyčerpanou hlínu, ale necháte ji v tomhle květináči nabo o 2 cm větším. A zalévala bych více. Řízky založí nové rostliny a v květináči to ožje a obroste.

hodnocení

2x

Příště ty fotky otočte, máte tu pro to tlačítka.

lukasjandora
hodnocení

Děkuji za odpovědi,máte pravdu ty fotky sem mohl otočit sem si to neuvědomil jde to udělat dodatečně? Právě sem mě strach že prelevame hodně tak SME raději ubrali...kdo si říkal že stačí 1 za měsíc zálet... Takže doporučuje te ty nejdelší šlahouny uříznout a nechat zakořenit v jiném květináči teda až pustí kořeny... Stávající květinou přesadit do nové půdy... usichajici listy odstranit?

Jojo, přesně tak. Dobře jste to pochopil. Juka i dračinka si ledacos nechají líbit. Co dáte do vody, když bude mít 2 listy, bude to super. Někdy zakoření i bez listí.

lukasjandora
hodnocení

Asi máte pravdu,hrabal sem do 1/2 květináče a suchá teda ne 100% ale asi více vody to chce...myslel sem že hlouběji bude větší vlhkost

Yuccou přerůstá? #4
26.04.21 18:18

Bingóóó *ua*

hodnocení

0x

Zaléváním se napraví, ale nikdy nebude krásná. Ty dlouhé klacky nařízkujte, tu nízkou část nechejte, té se to bude líbit. ;) Já jsem zastánce tak kategorického řešení. Už několikrát jsem tady dávala fotku monstery, která má přes 50 let. S tou to takhle dělám. V současné době mám 2 velké řízky se 3mi listy v lahvi od okurek. Zbytek jsem 5ti lidem rozdala. Až v té flašce pustí kořínky, dostane novou zeminu ve starém květináči. Fotka je z r.2015.

Yuccou přerůstá? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]