Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůžete mi určit jméno těchto rostlin?

Od: taska odpovědí: 4 změna:

den, jsem kluk ze 7. A a tvořím školní herbář. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás nezná jména a druhová jména těchto rostlin?

Děkuji za odpověď.

Pomůžete mi určit jméno těchto rostlin?
Pomůžete mi určit jméno těchto rostlin? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. 3 = violka rolní

Rostliny nelze dobře určit. Fotky jsou velmi špatné kvality, bez světla, nejsou poznat ani barvy. Moc práce sis s tím věru nedal. *tyty*Ida

doplněno 26.04.21 14:26:

A 2 není "bělomech", ale travník, nejspíš "Travník Schreberův". Ida

72mona
hodnocení

1x

Zdravím. Pomoc je v takovýchto případech (květina už je usušená, slisovaná, změní barvu) obtížná. Vždy je lepší fotit rostliny před zpracováním do herbáře. Některé už nejspíš neidentifikujeme. Já tipuji:

1/ řebříček obecný

3/ některá z violek (rolní, trojbarevná)

4/ řeřišnice (plstnatá)

5/ možná některá z dymnivek

7/ některý z kakostů (ale to fakt střílím od boku)

hodnocení

1x

Z Tvých rostlin se nedá poznat takřka nic. Špatně sbírané, špatně lisované, špatně nafocené. Rostliny se sbírají do herbáře v květu, tedy ne dosud bez květů ani po odkvětu. Pěkně rozložit, vylisovat, nejlépe v lisu, aby barvy i tvary zůstaly. Zásadně nervat rostliny s kořenem. Víš, kolik žáků si dělá herbář? Kdyby to každý vyrval s kořenem, máme tady za pár let Saharu. Třeba ta hlíza u dymnivky mi trhá srdce. Proč to děláš?

1/ Řebříček obecný /vylisuj znovu o prázdninách, až bude v květu/

2/ Violka /maceška/ rolní

4/ mohl by to s trochou fantazie být maličký penízek rolní, kdyby ovšem nevypadal, jako bys ho vytáhl teleti z huby

5/ Dymnivka dutá - už odkvetlá, nemá cenu. Příště lisovat dřív, začátkem dubna. Hlízu ponechat v zemi.

7/ Kakost smrdutý

Když něco děláš, dělej to pořádně, neodbývej to, protože to "musíš" mít. Jde udělat i opravdu pěkný herbář. Před pár lety jsem s ním pomáhala vnučce na veterinární škole *ee**zmateny* a prima jsme si to užily. Jaga.

hodnocení

0x

1. řebříček?

2. bělomech?

6. plyskyřník?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]