Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převislé muškáty

Od: jarmilla odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.
Potřebuji radu ohledně převislých muškátu.
Koupila jsem si převislé muškáty a nasadila do truhlíků.Jelikož nemám v bytě tolik místa,tak jsem dala muškáty ven.Slyšela jsem, že existuje netkaná textilní plachta,která chrání před mrazem.Je možné tou netkanou textilií přikrýt muškáty a mít je venku na balkoně u zdi?Máte někdo zkušenosti?
Moc děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi ano, ale neporostou. Zemina a truhlík jsou ledové a to kytkám vůbec neprospívá. Nemůžete je dát cca na týden do sklepa nebo na chodbu? Noce jsou opravdu hodně studené a převislé navíc v chladu rády chytají takové strupy na lsitech, korkovitost.

jarmilla
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď.Bohužel ve sklepě není místo a na chodbu také nemohu:(
Bydlíme v 5patře.Myslíte,že by pomohlo truhlíky dát zespodu na deku a mít je přikryté tou textilní tkaninou?

hodnocení

2x

Samozřejmě, že to pomůže.
Přikryjte je a ony se vám odvděčí posléze bohatými a krásnými květy :)
Já je mám zatím ve sklepě, noci jsou mrazivé, letos si zkrátka a dobře musíme počkat.

liska5
hodnocení

0x

Tak to dávejte jen na noc do bytu. Nemusíte na okno, můžete i na podlahu, když je venku tma.

Pokud myslíte bílou netkanou textilii, tak ta prosvítá, já s ní kryla pár dní výsevy a rostly. Jinak se dá jen na noc a sepne se kolíkama.Třeba dvě vrstvy. Jen nesmí být silnější mráz. Na ten těsně pod nulou ještě jo. Já to navíc postříkala vodou. Ten odpar taky trochu tlumí mráz.

jarmilla
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď.S netkanou textilií nemám zkušenosti.Můžu nechat přikryté truhlíky tou netkanou textilií během celého dne, nebo během dne ji sundávat?Mám 5truhlíků ,položila jsem je na deku a kolem ji obložila.Nakonec jsem přikryla netkanou textilií.
liska5

To je těžké. V Břeclavi bych to riskla, v Jeseníku ne. Jestli mi rozumíte. Prostě tyhle balkonovky se dávaly ven v půli května a jelikož jsem z chladného kraje, tak jsem to dodržela. Ony pod tou folií vydrží i přes den, ale i tak zrovna letos budou trpět, kvůli obecně studenému počasí..To uzavření v chladu by mohlo probudit nějaké plísně. Jak bude slunko, tak bych to sundavala.

hodnocení

0x

A kolik tech truhlíků máte, nemůžete je na noc dát kamkoliv dovnitř? Mrazíky ještě budou, mám plný balkon letniček, takové mrňavé 3 cm, šoupu to na noc do ložnice, děda to má i na nočním stolku.:-D

liska5

Maky, já taky*smich*. /To je verš!/

Jeden truhlík mám za televizí na skřínce, druhý na židli pod oknem v ložnici.

*smich*Liško, ode dneška sem musíme psát ve verších? Nevím, jestli to zvládnu.

futra
hodnocení

0x

Tak zkuste třeba bublinkovou folii.Já ji použila v zimě na aloe ,když bylo venku dost pod nulou a ve skladě kde se netopí ,ale je tam velké okno,okolo + 5 stupňů.Přežila a má se k světu.

honzin*
hodnocení

0x
Moc přeji úspěch, ale vloni netrpělivě zasadili a dali ven. Zastydli jaksi a uz pořádně nerostli, i když se oteplilo. Letos radsi vyčkáme do půli května určitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]