Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová květina kterou neznáme

Od: jika* odpovědí: 3 změna:

Objevila se nám na zahrádce nová květina. Nepamatujeme se že bychom tam něco takového sázeli.

Nevíme ani co to je. Můžete někdo prosím pomoci? Je vysoká asi 5 cm. děkuji.

Nová květina kterou neznáme
Nová květina kterou neznáme #2
Nová květina kterou neznáme #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Je to hyacint, asi nějaká zapomenutá cibulka. Také se mi to stalo, že se najednou objevila v místech, kam jsem je nikdy nedávala. Nebo je možná "stěhují" hraboši. Ale je to hyacint. A čichněte si k němu, krásně voní.

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Řekla bych, že je to spíš hyacintovec. Hyacintovce se snadno množí semeny, která ochotně roznášejí ptáci. Pokud už jednou hyacintovec vykvete, sám se vysemení a během 2-3 let naroste pěkná skupinka. Bývají krom růžové ještě v barvě modré a bílé. Ida

doplněno 24.04.21 20:03:

Zdravím.@suzy, může být. Já mám na zahradě oba druhy, a pokud nejsou v poupatech nebo nemají "pořádnou" listovou růžici, těžko je rozeznat. Každopádně tazatelka má 2 možnosti, tak už se s tím jistě dokáže popasovat sama. :) Ida

Ido podívejte se na stonek, na kterém jsou květy, je dost tlustý, jako má právě hyacint. Já jsem hyacintovec neznala, tak jsem si ho vyhledala a ten má tenčí stvoly a trochu jiná kvítka. Já jsem totiž přesně takový, jako má tazatelka také měla. První rok měl jenom pár kvítků na vrcholku, ale pak zesílil a je to hyacint. Také jsem se divila, kde se mi tam vzal. *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]