Nejste přihlášen/a.
Objevila se nám na zahrádce nová květina. Nepamatujeme se že bychom tam něco takového sázeli.
Nevíme ani co to je. Můžete někdo prosím pomoci? Je vysoká asi 5 cm. děkuji.
Zdravím. Řekla bych, že je to spíš hyacintovec. Hyacintovce se snadno množí semeny, která ochotně roznášejí ptáci. Pokud už jednou hyacintovec vykvete, sám se vysemení a během 2-3 let naroste pěkná skupinka. Bývají krom růžové ještě v barvě modré a bílé. Ida
Zdravím.@suzy, může být. Já mám na zahradě oba druhy, a pokud nejsou v poupatech nebo nemají "pořádnou" listovou růžici, těžko je rozeznat. Každopádně tazatelka má 2 možnosti, tak už se s tím jistě dokáže popasovat sama. Ida
Ido podívejte se na stonek, na kterém jsou květy, je dost tlustý, jako má právě hyacint. Já jsem hyacintovec neznala, tak jsem si ho vyhledala a ten má tenčí stvoly a trochu jiná kvítka. Já jsem totiž přesně takový, jako má tazatelka také měla. První rok měl jenom pár kvítků na vrcholku, ale pak zesílil a je to hyacint. Také jsem se divila, kde se mi tam vzal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.