Před měsícem a půl jsem vysadila kolem terasy bobkovišně a téměř ihned začaly opadávat listy, z prvu jsem si myslela, že je to následkem přepravy a že se to srovná, ale bohužel ani po měsíci a půl se tak nestalo. Listy mají krásně zelenou barvu, ale jakoby praskají a pak se zlomí. Máme hodně jílovitou půdu, tak jsme tak 30 cm odkopali, vydrenážovali a ještě jsou vyvýšené asi 20 cm nad terénem v zahradním substrátu. Zálivku jsem zatím provedla párkrát, protože teď tři týdny u nas dost pršelo a sněžilo, před 14 dny jsem přihnojila hnojivem na okrasné keře. Budu vděčná za jakékoli rady. Děkuji
Povysadbovy šok. Byly zvyklé na jiné prostředí (světlo, vlhkost, teplota, proudění vzduchu...) a ještě nezačala vegetace, takže dornuji. Prirustat a spravovat se budou, až se trochu zvedne teplota. Výhony ale tak o polovinu zkratte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.