Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zčernalá dlažba

Od: mh odpovědí: 8 změna:
Jak se zbavit začernání dlaźby. Tam kde na ni svítí slunce nečerná. Co to začernání způsobuje, nějaká plíseň? Nejde to smýt ani tlakovkou. Nevypadá to pěkně.
Zčernalá dlažba
Zčernalá dlažba #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oldi
hodnocení

4x
Bude to plíseň. Dlažba je blízko stromů, keřů. Nesvítí na ni slunce, je zde vlhko.

guma
hodnocení

2x

Navhlčit vodou a pak přetřít neředěným bělícím savem na prádlo. Udělat to třeba i dvakrát. Vyjde to nejlevněji. Litr stojí kolem 50 Kč, ve slevách i 30 Kč. Mají v Kauflandu, Lidl nemá.

Máte to vyzkoušené nebo je to jen Váš odhad že by to mohlo fungovat?

Bydlím u lesa a v jednom stiném místě mám na zámkové dlažbě stejný problém.Nerad bych tu dlažbu odrovnal uplně.

Díky

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, to bude asi nějaký druh lišejníku nebo mechu (což je příroda) a na ten jedině chemií. Ovšem, zase to nyní vypadá přírodně (přirozeně) a nikoliv jako z umělé hmoty (ale třeba tu umělost vyžadujete). Zdravím!

liska5
hodnocení

0x

Něco mi kdysi doporučoval kameník na žulovou desku na hrobce. Těch se ptejte, kameníků. Adresy visí právě na hřbitovech, nebo na internetu. Jinak já všechno takové drhnu tekutým pískem nebo krémem CIF s mikročásticemi.

break
hodnocení

0x

Co to je za dlažbu? Jinak jsou kyseliny na odstranění porostu

hodnocení

0x

Moc se mi nechce věřit, že to wapkou nejde dolů. Troufnu si říct, že na první fotce to wapku nevidělo.
Co máte za model?
Já pořídil wapku z Lídlu za 3000Kč PHD 170 B2 a nádherně to vyčistilo veškerou dlažbu od 10letých mechů a plísní.
Nejlepší na to byla ta rotační tryska, to lítal i písek z betonu.

juelen
Přesně tak,moje vapka karcher k4 s rotacnim paprskem by si s tim poradila s prstem v nosu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]