Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co do truhlíku? Zelenina, jahody apd

Od: honza123* odpovědí: 13 změna:

potřebuji poradit, co dát do truhlíku mimo květin. představoval bych si nějakou zeleninu, jahody, bylinky... Děkuji za nápady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moncicak*
hodnocení

3x

kdybych chtěla bylinky tak určitě bazalku

jabraka*
hodnocení

2x

Dámy,dámy,uklidněte se,venku je ještě 6 pod nulou!Ale souhlasím,mám tu šnytlik mátu i jahody,ale jen ty červeně kvetoucí,ty jsou do truhlíku hezčí.Ale i v těch mrazech je nutno zalévat!Jinak vymrznou.

JABRAKA

Co do truhlíku? Zelenina, jahody apd

hodnocení

2x

Volte podle velikosti okna. Po stranách něco většího, třeba papriku či malé rajčátko, setupně pak salátové potřeby, bazalku, pažitku, petrželku...

honza123*
hodnocení

ten truhlík asi hodím na balkon.

na rajčata a na papriku mám nachystané čisté kbelíky od primalexu. na bylinky jsem přemýšlel, že bych použil normální květináče a dal je v kuchyni na okno. Truhlík by se mi tam moc nehodil a mít v truhlíku více bylinek se mi nějak nezamlouvá. Ty jahody by se mi více zamlouvali. Tak jestli máte někdo zkušenosts nějakou odrůdou tak prosím pora´dte. Tak mě napadli měsíční jahody.

honza123*
hodnocení

Máte někdo zkušenosti s pěstováním jahod v truhlíku?

kdy je mám vysazovat, kde je sehnat, atd..

našel jsem jedny od STÁRKLU na old.starkl.com/...Jahodník ´Delikatess´. je to poštou, z toho mám obavy, aby to přišlo v pořádku a v době, kdy to budu potřebovat.

Co do truhlíku? Zelenina, jahody apd #2
limetka*

Tak to pozor - s tímhle zahradníkem mám špatné zkušenosti- před pár lety jsem objednala plnokvětý růžový durman - přišel místo rostliny chudáček ohnilý kolík, který se i při veškeré péči rok vzpamatovával, samozřejmě nekvetl a příští rok vykvetl bílým úplně jednoduchým květem a ještě měl virovou mozaiku, takže šel do pryč. Těm fotkám nevěř, naaranžovat a ve fotošopu upravit se dá ledacos - také se mi na ty jahůdky sbíhají sliny, ale už vím svý...*zed*

abrakadabra*

Ano, potvrzuji, stejná zkušenost :( Katalogové fotografie jsou, dle mého názoru, vyloženě "klamavou reklamou" a navíc došlo i k záměně zboží... asi toho mají moc :)

ludmila*
Dobrý deň. Ja mám na rozdiel od predchádzajúcich pisateľov so Starklom dobré skúsenosti. Objednala som si u neho už i jahody,ale do záhrady. Dostala som silné frigo sadenice a odroda je vynikajúca /Mara de Bois, stálerodiaca/, vrele doporučujem. Pokiaľ ide o Starklov zásielkový obchod,už som zásielku v minulosti reklamovala a dostala som novú rastlinu s ospravedlnením a s darčekom navyše.Zlú skúsenosť mám s previslými jahodami,nepodarilo sa mi vypestovať také previsy, ako boli v katalogu na fotografii, ale boli objednané z iného katalogu,nie od Starkla.

dmax*
hodnocení

1x

Třeba pažitku, tu mám moc ráda:)

martina30*
hodnocení

1x

Jahody mnam*palec*;)*smich*

hodnocení

0x

Řeřichu.

Po dvou tejdnech se muze zacit strihat a davat na chleba s maslem.*palec*

Snitlink je taky v pohode.

honza123*
hodnocení

řeřichu dávám na navlhčenou vatu.

charlie1366*
hodnocení

0x

:)v truhlíku se dá pěstovat vlastně cokoli,já jsem například zkoušela i cibulku,šli by i ředkvičky.Ale souhlasím s ostatními, jahody by byli opravdu moc dobré;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]