Dobrý den, obracím se zde s malou prosbou. Doma jsem vysela do pařenišť semínka kopřivěnky a jedna se zdá býti velmi atypická. Přesto, že rostlinka nezačala dělat ani druhý pár listů, je neskutečně pobledlá, barvou se podobá velmi bílé a je velmi nízká, velikostí listů je trošičku pozadu (i když jsou zde rostlinky, které jsou listem velikostně stejné). Ráda bych se zeptala, čím je toto způsobeno či zda mám rostlince věnovat nějaké speciálnější podmínky pro pěstování. Rostlinka se nezdá mít nějakou vadu v důsledku pěstování, je silná, ale oproti těm čtyři sta ostatním je jediná, která takto vypadá. Předem mockrát děkuji za jakoukoliv odpověď či radu. S pozdravem Hejná
Máte ji málo na světle. Vzhledem k současnému počasí se z toho určitě dostane. Jděte se podívat k někomu, kdo má malá rajčata. Taky jsou to chcíplotinky a jak se později proberou! Chce to jen čas.
Zdravím. Je jen málo druhů rostlin, kterým ze semen vyrostou potomci úplně totožní. Je možné, že tento semenáček nevyrostl ze silného semínka, je možné, že výsevní substrát má v místě růstu tohoto semenáčku jiné vlastnosti, ale je také možné, že vám z tohoto semínka vyroste odlišně vypadající rostlina, u které budou třeba převládt světlejší odstíny. Šlechtitelé mají většinou radost, pokud se jim objeví "něco odlišného". Ale taky je možné, že se do sáčku přimotalo semínko z úplně jiné kytičky. Tak vyčkejte. Třeba vás ten jiný semenáček příjemně překvapí. Ida
Coleus má listy všelijak odlišně vybarvené. V tom je jejich krása. Třeba z této rostlinky bude zrovna ta "kopřiva" s bílými či růžovými listy, zatímco ostatní budou zeleno- červeno - hnědé...
Zadala jsem na netu COLEUS DRUHY FACEBOOK. Objeví se fotky rostlin paní Lustykové, pěstuje je ze semen. Úžasné fotky. Nejspíše by byla ochotná i odpovědět na cokoli o těchto rostlinách. Je tam víc zkušených pěstitelů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.