Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fialová nebo bílá květina

Od: mojejmeno odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nevite co je to za květinu?, roste všem na zahradě, tak si ji chci zaky koupit a zasadit. Mívá bílou nebo fialovou barvu.
Fialová nebo bílá květina

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

6x

To je čemeřice /jsou černá, nachová, tmavočervená atd./

Je jedovatá. Ale kvete nyní na jaře a dá se říci, že docela dlouho.

Nejhezčí je, když je dlouho na svém místě, nemá ráda přesazování, já ji mám snad 40 let a teprve v posledním roce a vloni byla opravdu krásná a velká.

doplněno 13.04.21 23:40:

Ano, má svoje kouzlo.

Také se mi líbí, oproti pivoňkám, které tak zoufale málo vydrží.

Miluju čemeřice... líbí se mi,jak kvetou ještě pod sněhem *srdce*

mojejmeno
hodnocení

Tady je možná lip vidět
Fialová nebo bílá květina #2
jabraka*

Čemeřice černá(Nigra.)Také ji mám rád.Není černá barvou,jen se tak jmenuje.Je jich mnoho variant,do skalky dokonce mini.

JABRAKA

hodnocení

0x

Sousedka měla čemeřici na zahradě u naší podezdívky. Vysemenilo se to k nám a tak i my už máme, aniž bychom ji nějak chtěli, krásný velký keř.

Je buď červená, nebo bílá. A hodně odstínů růžové, až dozelena. Kvetou ještě pod sněhem a květy se drží po celý rok, i když někdy v říjnu už byly dost vyrudlé. Přesto to pořád kvetlo.

Čemeřice je jedovatá. Navíc nemá ráda přesazování.

Před pár lety jsem z ní natrhala kytičku na hřbitov. Nemile mě překvapilo, že druhý den květy ve váze nestály, ale kleslo to dokola kolem vázy. I když stonky ve vodě byly. Takže do vázy to moc nebude,nevydrží tam vzpřímeně, ale na zahradě dělá parádu vlastně celý rok. Jaga.

petr2000*
hodnocení

0x

Je to helleborus, čemeřice, moc pěkná, kvete dlouho. Stačí jen, aby se v zimě trochu oteplilo a už rozkvete. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]