Nejste přihlášen/a.
To je čemeřice /jsou černá, nachová, tmavočervená atd./
Je jedovatá. Ale kvete nyní na jaře a dá se říci, že docela dlouho.
Nejhezčí je, když je dlouho na svém místě, nemá ráda přesazování, já ji mám snad 40 let a teprve v posledním roce a vloni byla opravdu krásná a velká.
Ano, má svoje kouzlo.
Také se mi líbí, oproti pivoňkám, které tak zoufale málo vydrží.
Sousedka měla čemeřici na zahradě u naší podezdívky. Vysemenilo se to k nám a tak i my už máme, aniž bychom ji nějak chtěli, krásný velký keř.
Je buď červená, nebo bílá. A hodně odstínů růžové, až dozelena. Kvetou ještě pod sněhem a květy se drží po celý rok, i když někdy v říjnu už byly dost vyrudlé. Přesto to pořád kvetlo.
Čemeřice je jedovatá. Navíc nemá ráda přesazování.
Před pár lety jsem z ní natrhala kytičku na hřbitov. Nemile mě překvapilo, že druhý den květy ve váze nestály, ale kleslo to dokola kolem vázy. I když stonky ve vodě byly. Takže do vázy to moc nebude,nevydrží tam vzpřímeně, ale na zahradě dělá parádu vlastně celý rok. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.