Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sazeničky šípku

Od: lukyn5 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebuji asi 5 sazeniček šípku, řízkování se nedaří.
Obvolal jsem asi 20 zahradnictví, vůbec nemají.
Kde je koupím prosím?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Šípkové keře se nacházejí skoro všude na periferii,a v parcích.Stačí nastříhat řízky a zasadit pod sklenici a vznikne sazenice,které se pak deset let snažíte zbavit.Pokud si chci šípky na čaj nasbírat,psak počkam do zimy a měkké šípky nasbírám.Dají se buď nasušit,nebo uschovat v mrazáku a čajovat kdykoliv.

JABRAKA

hodnocení

0x

Šípek je neskutečně vlezlý a téměř nezničitelný plevel a nejlépe ho snad rozmnožíte podzemními oddenky. Mám zkušenost, že nové výhony dokážou vyrůst i uprostřed trávníku, několik metrů daleko od původní rostliny. Počítejte s tím, že ho budete mít za pár let plnou zahradu a velmi těžko se ho budete zbavovat.

max*
hodnocení

0x
To prece neni problem vyryt v prirode, novou rostlinku, staci jit nekam na mez, kde rostou. Ja s nimi docela bojuji, jsem je ted strihal, kdyz mi lezli az na stromy.
Klidne Vam jich 20 prodam, kdyz si prijedete. Hehe
Jo a jsou bio kvality.
lykyn5

Dobrý den, odkud jste :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]