Nejste přihlášen/a.
Tohle není modřín opadavý. V současné době má modřín teprve pupeny, pomalu se zazelená a ukáže jehličí až v květnu.
Navíc modřín má jehličí na větévce v takových štětičkách, jakoby maličkých jednotlivých trsech. A toto jehličí na fotce roste na krátkých dalších větévkách. Podle mě je to nějaký nepříliš rozšířený druh borovice.
Opadal Vám ten modřínek? Pokud ne a má v současné době takovéto jehličí, modřín to zaručeně není. Jaga.
Chtělo by to opravdu uvést trochu více informací. První dotaz padl: je to loňská fotka? Pokud je letošní, je odpověď na vaši otázku ne. Modřín opadavý na zimu shazuje jehličí a momentálně teprve zaříná pučet.
Je dobré také uvádět, kde byla rostlina focena. V přírodě nebo parku, ČR ... A pomohlo by i více fotek (celý strom nebo aspoň celá větev).
Na první pohled bych to viděla na modřín, ale jehlice mi přijdou příliš špičaté. Takže by se mohlo jednat i o cedr, ale to by pak chtělo upřesnit právě místo, kde roste focený exemplář. Na bližší určení si netroufnu. M.
No vida, než jsem dopsala, už tu máme informaci o letošním roce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.