Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modřín opadavý

Od: ssssss odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěl bych se ujistit, zda je toto modřín opadavý. Děkuji
Modřín opadavý

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle není modřín opadavý. V současné době má modřín teprve pupeny, pomalu se zazelená a ukáže jehličí až v květnu.

Navíc modřín má jehličí na větévce v takových štětičkách, jakoby maličkých jednotlivých trsech. A toto jehličí na fotce roste na krátkých dalších větévkách. Podle mě je to nějaký nepříliš rozšířený druh borovice.

Opadal Vám ten modřínek? Pokud ne a má v současné době takovéto jehličí, modřín to zaručeně není. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Vypadá to na modřín. To je doufám loňský snímek. Šištice by nebyly? Na můj vkus vypadá až moc tvrdě a ostře.

Modřín je teď bez jehliček, opadaný a brzy se zazelená.

Počkáme, jsou tu větší znalci.

ssss

ne, fotka je letošní :/

72mona
hodnocení

0x

Chtělo by to opravdu uvést trochu více informací. První dotaz padl: je to loňská fotka? Pokud je letošní, je odpověď na vaši otázku ne. Modřín opadavý na zimu shazuje jehličí a momentálně teprve zaříná pučet.

Je dobré také uvádět, kde byla rostlina focena. V přírodě nebo parku, ČR ... A pomohlo by i více fotek (celý strom nebo aspoň celá větev).

Na první pohled bych to viděla na modřín, ale jehlice mi přijdou příliš špičaté. Takže by se mohlo jednat i o cedr, ale to by pak chtělo upřesnit právě místo, kde roste focený exemplář. Na bližší určení si netroufnu. M.

doplněno 12.04.21 16:47:

No vida, než jsem dopsala, už tu máme informaci o letošním roce. :)

laura*
hodnocení

0x

Řekla bych, že se jedná o cedr, nejspíš libanonský

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]